Accesând propriul website într-un browser web constați, că ți se afișeaza un mesaj pe tot ecranul, că acesta este nesigur. Te intrebi de ce?
Răspunsul este simplu: orice site, care nu are instalat un certificat SSL, va afișa un avertisment de securitate atunci când este accesat prin intermediul browserului Chrome 68 și orice altă versiune ulterioara. Dar ce înseamnă acest lucru și cum te poți asigura, că acest mesaj nu va mai fi afișat?
Prezența afișării mesajului de avertizare nu înseamnă că site-ul a fost virusat sau hackuit. Acesta arată, pur și simplu, faptul că nu folosește o conexiune criptată https:// prin intermediul unui certificat SSL. Asta înseamnă că o terță parte poate decripta informațiile transmise dintre browser și server. Aceste date pot fi cele introduse pe site, cum ar fi, de exemplu, date cu caracter personal sau date ale contului bancar.
Cum poate fi sigur website-ul meu?
Pentru a înlătura avertismentul de securitate al browserelor, trebuie să instalezi un certificat SSL pe website. Un certificat SSL înseamnă că toate datele, care trec prin browser și ajung către server, vor fi criptate. Așadar nu vor putea fi interceptate pe calea transmisiei.
De asemenea, după instalarea SSL-ului, vei observa că prefixul adresei web se modifica de la http:// la https:// cu culoarea verde și că există un mic lacăt verde în dreptul link-ului, care indică faptul ca site-ul este securizat.
Dar mai întâi de toate, trebuie sa alegi un certificat SSL potrivit, în funcție de ceea ce dorești să validezi, dintr-o gama variata de opțiuni. Iar furnizorul de hosting te va putea ajuta să faci alegerea potrivită.
Recomandate pentru tine
Certificate SSL – ce sunt? Tipuri de certificate SSL
Certificatele SSL sunt mai importante decât crezi. Când efectuezi plata pe Internet sau completezi datele tale personale când te înscrii la newsletter – practic în fiecare din aceste cazuri îți dorești ca datele tale să rămână confidențiale, așa-i? Din acest articol vei afla: Care certificate SSL sunt de ajutor în acest caz? Ioan se conectează […]
Hacking automat. De ce se aplică acest lucru și pentru tine și site-ul tău?
Hacking automat În 2017, WordPress a lansat o actualizare și a anunțat că o mică vulnerabilitate de securitate API a fost corectată. În câteva ore, hackerii au deturnat 1.500.000 de site-uri WordPress din cauza acestei vulnerabilități. Și asta s-a întâmplat doar pentru că au automatizat procesul de hacking și au reușit să acceseze paginile înainte […]
Securitate WordPress. Tu ce ai făcut pentru pagina ta?
Funcțiile de securitate ale WordPress-ului, în ciuda a ceea ce crede majoritatea utilizatorilor, nu sunt așa de complicate și îndată te vei convinge singur de asta. Menținerea unui nivel de securitate de bază este simplă, însă în cazul fiecărei modificări este necesar să fii vigilent. Ca furnizor al celui mai rapid hosting WordPress simțim că […]
Cauți mai departe?