Acces├ónd propriul website ├«ntr-un browser web consta╚Ťi, c─â ╚Ťi se afi╚Öeaza un mesaj pe tot ecranul, c─â acesta este nesigur. Te intrebi de ce?

R─âspunsul este simplu: orice site, care nu are instalat un certificat SSL, va afi╚Öa un avertisment de securitate atunci c├ónd este accesat prin intermediul browserului Chrome 68 ╚Öi orice alt─â versiune ulterioara. Dar ce ├«nseamn─â acest lucru ╚Öi cum te po╚Ťi asigura, c─â acest mesaj nu va mai fi afi╚Öat?

Prezen╚Ťa afi╚Ö─ârii mesajului de avertizare nu ├«nseamn─â c─â site-ul a fost virusat sau hackuit. Acesta arat─â, pur ╚Öi simplu, faptul c─â nu folose╚Öte o conexiune criptat─â https:// prin intermediul unui certificat SSL. Asta ├«nseamn─â c─â o ter╚Ť─â parte poate decripta informa╚Ťiile transmise dintre browser ╚Öi server. Aceste date pot fi cele introduse pe site, cum ar fi, de exemplu, date cu caracter personal sau date ale contului bancar.

Avertisment de securitate - reprezentare

Cum poate fi sigur website-ul meu?

Pentru a înlătura avertismentul de securitate al browserelor, trebuie să instalezi un certificat SSL pe website. Un certificat SSL înseamnă că toate datele, care trec prin browser și ajung către server, vor fi criptate. Așadar nu vor putea fi interceptate pe calea transmisiei.

De asemenea, după instalarea SSL-ului, vei observa că prefixul adresei web se modifica de la http:// la https:// cu culoarea verde și că există un mic lacăt verde în dreptul link-ului, care indică faptul ca site-ul este securizat.

Dar mai ├«nt├ói de toate, trebuie sa alegi un certificat SSL potrivit, ├«n func╚Ťie de ceea ce dore╚Öti s─â validezi, dintr-o gama variata de op╚Ťiuni. Iar furnizorul de hosting te va putea ajuta s─â faci alegerea potrivit─â.


>
Adrian Chiru╚Ť─â
Scopul meu este de a oferi servicii perfecte pentru cei care doresc s─â ├«╚Öi stabileasc─â prezen╚Ťa online. Cred c─â este esen╚Ťial ca experien╚Ťa clientului s─â dep─â╚Öeasc─â a╚Ötept─ârile ╚Öi de aceea m─â dedic s─â asigur c─â fiecare aspect al proiectului este executat la cel mai ├«nalt standard.

Adaug─â comentariul

Adresa ta de e-mail nu va fi publicat─â.

Cau╚Ťi mai departe?