Accesând propriul website într-un browser web constați, că ți se afișeaza un mesaj pe tot ecranul, că acesta este nesigur. Te intrebi de ce?

Răspunsul este simplu: orice site, care nu are instalat un certificat SSL, va afișa un avertisment de securitate atunci când este accesat prin intermediul browserului Chrome 68 și orice altă versiune ulterioara. Dar ce înseamnă acest lucru și cum te poți asigura, că acest mesaj nu va mai fi afișat?

Prezența afișării mesajului de avertizare nu înseamnă că site-ul a fost virusat sau hackuit. Acesta arată, pur și simplu, faptul că nu folosește o conexiune criptată https:// prin intermediul unui certificat SSL. Asta înseamnă că o terță parte poate decripta informațiile transmise dintre browser și server. Aceste date pot fi cele introduse pe site, cum ar fi, de exemplu, date cu caracter personal sau date ale contului bancar.

Avertisment de securitate - reprezentare

Cum poate fi sigur website-ul meu?

Pentru a înlătura avertismentul de securitate al browserelor, trebuie să instalezi un certificat SSL pe website. Un certificat SSL înseamnă că toate datele, care trec prin browser și ajung către server, vor fi criptate. Așadar nu vor putea fi interceptate pe calea transmisiei.

De asemenea, după instalarea SSL-ului, vei observa că prefixul adresei web se modifica de la http:// la https:// cu culoarea verde și că există un mic lacăt verde în dreptul link-ului, care indică faptul ca site-ul este securizat.

Dar mai întâi de toate, trebuie sa alegi un certificat SSL potrivit, în funcție de ceea ce dorești să validezi, dintr-o gama variata de opțiuni. Iar furnizorul de hosting te va putea ajuta să faci alegerea potrivită.


>
Adrian Chiruță
Scopul meu este de a oferi servicii perfecte pentru cei care doresc să își stabilească prezența online. Cred că este esențial ca experiența clientului să depășească așteptările și de aceea mă dedic să asigur că fiecare aspect al proiectului este executat la cel mai înalt standard.

Adaugă comentariul

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Cauți mai departe?