Mailer Daemon

De ce e-mailul meu nu a ajuns la destinatar?

Uneori un e-mail se trimite, se trimite, se trimite… dar nu ajunge la destinatar, iar tu primești un mesaj ciudat. Explicăm mai jos cauzele.

Probleme cu e-mailul? Un e-mail ciudat returnat?

Ai trimis un e-mail, dar puțin mai târziu, în căsuța ta poștală apare un mesaj cu informația Mailer Daemon. Ceva nu a mers bine: mesajul tău nu a fost trimis. Care poate fi cauza?Majoritatea dintre noi s-a lovit de o astfel de problemă, cel puțin o dată.

Mailer Daemon este un mesaj automat trimis de serverul căsuței tale, pe care îl primești atunci când, din anumite motive, mesajul nu a ajuns la destinatar. Este un mesaj care apare destul de frecvent, și este foarte important să înțelegem mai multe despre acesta.

De ce am primit un astfel de mesaj?

  • căsuța poștală este plină;
  • adresa de e-mail nu există;
  • adresa de e-mail conține caractere nepermise;
  • e-mailul expeditorului se află pe lista RBL;
  • adresa rDNS nu este corectă;
  • configurația SPF este greșită.

Cum funcționează?

În situația în care mesajul tău nu a fost trimis și livrat în căsuța poștală a destinatarului, primești un răspuns cu explicația de ce serverul nu a trimis e-mailul.

De obicei, aceste mesaje sunt trimise în limba engleză și încep cu propoziția „Undelivered Mail returned to Sender”. De fiecare dată când trimiți un e-mail, acesta este verificat de serverul gazdă. Mailer Daemon informează că ceva nu a mers bine, iar mesajul nu a ajuns la destinatar.

Verifică ce înseamnă mesajul

Dacă ai primit informația de la serverul mailului că mesajul tău nu a fost trimis – copiază-l din căsuța ta poștală și lipește-l mai jos.

Cum recunoști un Mailer Daemon?

Denumire

În adresa de e-mail a mesajului primit se află denumirea Mailer Daemon (sau una similară).

Subiect

Deseori subiectul conține expresii în limba engleză, precum: „Delivery failure”, „Unable do deliver”, „Not delivered” itp.

Conținut

În conținut se află informații, precum: „maildir over quota”, „no such user here”, „sorry i couldn’t find any host named” itp.

FAQ

Mailer Daemon este un mesaj automat pe care îl primește destinatarul unui e-mail ca răspuns, în momentul în care destinatarul nu îl poate primi. Acesta conține informații legate de motivele pentru care e-mailul nu a fost trimis.

Motivele pentru care mesajul nu a fost trimis către destinatar pot fi foarte multe. Mai jos poți vedea câteva exemple:

1. Lipsa spațiului pe server (căsuța poștală este plină).
2. Adresa de e-mail a fost eliminată sau nu este corectă.
3. E-mailul destinatarului se află pe lista RBL.
4. SPF configurat incorect.

Mesajul primit te va ajuta să stabilești cauza erorii. Vei afla de ce serverul destinatarului nu a putut trimite mesajul. Conținutul acestui e-mail descrie sursa problemei. Aici trebuie să identifici cauzele. Verifică informația și aplic-o ca atare pentru a remedia erorile.