Eroarea de conexiune cu baza de date este una dintre cele mai frecvente erori care apar în WordPress. Este o eroare critică care împiedică afișarea paginii și trebuie rezolvată cât mai repede. Din acest articol vei afla cum o poți face.

În primul rând, în cazul în care apare eroare de conexiune cu baza de date, nu te panica. Bineînțeles că o astfel de informație negru pe alb, fără nicio explicație adițională, nu este un semn bun. În ciuda convingerilor multor oameni, o astfel de eroare este destul de comună, iar majoritatea persoanelor ce lucrează cu WordPress s-a întâlnit cu ea. Ceea ce este important, este că eroarea ține de baza de date, astfel este mai ușor de identificat.

Ce duce la eroare de conexiune cu baza de date WordPress?

Pentru a putea rezolva această problemă este esențial să înțelegi ce o cauzează.WordPress-ul folosește solicitări PHP pentru a se conecta cu baza de date MySQL în scopul obținerii informațiilor necesare, iar mai apoi afișarea acestora pe ecran. Eroarea apare atunci când din anumite motive WordPress-ul nu poate accesa informațiile din baza de date cu ajutorul solicitărilor PHP. În baza de date sunt stocate toate intrările și conținutul site-ului. Când WordPress-ul nu se poate conecta cu baza de date, îi lipsește conținutul pentru afișare. Vorbind în termeni simpli, nu știe ce să facă mai departe. Singura informație pe care o poate afișa în acel moment este Eroare conexiune cu baza de date sau Error Establishing a Database Connection dacă pagina ta web este în limba engleză.

Cum să repari o eroare de conexiune cu baza de date în WordPress?

Contactează furnizorul de hosting

Dacă site-ul tău a funcționat corect timp de câteva minute înainte de verificare, eroarea poate fi a hostingului tău. În acest caz, merită să iei legătura direct cu furnizorul. Găzduirile de bună calitate oferă un suport rapid care este de neprețuit în astfel de situații. În cadrul contactului merită să prezinți denumirea exactă a erorii și să întrebi, dacă serverul bazei de date este funcțional și dacă nu s-a observat nicio creștere a activității sau a traficului pe server.

În cele mai multe cazuri vei primi un răspuns în care va fi prezentată cauza erorii. Uneori, aceasta va fi rezolvată pentru tine de către furnizor. Ceea ce este important, este că chiar dacă cauza erorii nu va fi identificată de către acesta, vei primi informații adiționale legate de starea bazei tale de date și de eventualele activități ostile pe server.

Analizează ultimele modificări și anulează-le

Gândește-te dacă au fost introduse anumite schimbări pe pagina ta. Ai instalat un nou plugin sau ai actualizat unul? Poate ai editat manual fișiere precum wp-config.php? Dacă da, este posibil ca unele fișiere să fi fost deteriorate.

În acest caz este necesară anularea modificărilor. Dacă problema ține de un plugin sau de o temă, soluția este destul de simplă. Conectează-te cu hostul prin FTP. O poți face printr-un client FTP aleatoriu, precum FileZilla sau Total Commander. Datele de acces FTP ar trebui să le regăsești într-unul din primele e-mailuri pe care le-ai primit de la furnizor. După conectare mergi în fișierul principal al WordPress-ului. De obicei denumirea acestuia este „public_html” sau „www”. Este posibil să te afli în acesta imediat după conectarea cu FTP. Fișierul principal este ușor de recunoscut după trei fișiere pe care ar trebui să le conțină: „wp-content”, „wp-admin” și „wp-includes”.

Eroare de conexiune cu baza de date - modificare fișiere

Anularea modificărilor va duce la dezactivarea pluginului respectiv. Dacă asta a fost problema, este suficient să-l repari sau să-l ștergi.

Verifică fișierele wp-config.php

WordPress-ul folosește date de acces concrete, precum un nume de utilizator și o parolă, pentru a se conecta cu baza de date. Acestea sunt stocate în fișierul wp-config.php. De obicei, aceste date de acces nu se modifică singure. Cu toate acestea, poți întâmpina câteva scenarii ciudate după modificarea paginii tale web sau a mediului de găzduire. Dacă datele tale de acces nu vor fi aceleași cu cele din panoul de client al găzduirii, WordPress-ul va afișa o eroare a conexiunii cu baza de date.

Pentru a verifica corectitudinea fișierului, autentifică-te prin FTP în serverul tău. În fișierul principal WordPress caută wp-config.php, descarcă-l și deschide-l într-un editor de texte.

Te interesează următorul fragment al codului:

Date de acces - wp.config

Mai jos vei găsi explicația exactă a fiecărui element:

  • define( ‘DB_NAME’, ‘baza_danych’ ); – denumirea bazei de date,
  • define( ‘DB_USER’, ‘nazwa_użytkownika’ ); – denumirea utilizatorului bazei de date,
  • define( ‘DB_PASSWORD’, ‘hasło’ ); – parola în baza de date,
  • define( ‘DB_HOST’, ‘localhost’ ); – adresa serverului bazei de date.

Verifică exact dacă datele introduse sunt corecte. Analizează toate caracteristicile atipice precum „_”. În cazul în care vei întâmpina probleme cu găsirea datelor sau cu schimbarea parolei, contactează furnizorul tău de găzduire.

Completează datele de acces necesare și trimite fișierul corectat prin FTP.

Restaurează pagina dintr-un backup

Cea mai ușoară și eficientă soluție va fi, totuși, restaurarea paginii dintr-un backup. În acest fel vei schimba datele paginii tale cu cele salvate mai devreme. Dacă eroarea a apărut nu demult, acestea ar trebui să funcționeze corect.

Cum să te protejezi de eroarea conexiunii cu baza de date?

Din păcate nu există nicio posibilitate sigură prin care să te protejezi de această eroare. Merită în schimb să introduci măsuri de securitate adiționale.

O găzduire de bună calitate

Aceasta este regula de bază nu doar în cazul erorii conexiunii cu baza de date WordPress. În fiecare caz merită să alegi o găzduire fiabilă WordPress, unde poți conta întotdeauna pe un suport rapid. De asemenea, poți evita numeroase probleme comune ale WordPress-ului. Este foarte important ca găzduirea ta să efectueze regulat backupul site-ului tău.

Securizare adițională WordPress

Introducerea unor elemente de protecție adiționale te vor ajuta să-ți protejezi site-ul de atacurile hackerilor. În cazul unui atac asupra paginii tale web, eroarea de conexiune cu baza de date va fi cea mai mică problemă a ta. Mai multe informații pe acest subiect vei găsi în articolul legate de securitate WordPress.

>
Bożena Irișec
Pasionată de e-commerce și tehnologii noi. Iubitoarea literaturii clasice și a istoriei aristocrației.

Adaugă comentariul

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Cauți mai departe?