Eroarea de conexiune cu baza de date este una dintre cele mai frecvente erori care apar ├«n WordPress. Este o eroare critic─â care ├«mpiedic─â afi╚Öarea paginii ╚Öi trebuie rezolvat─â c├ót mai repede. Din acest articol vei afla cum o po╚Ťi face.

├Än primul r├ónd, ├«n cazul ├«n care apare eroare de conexiune cu baza de date, nu te panica. Bine├«n╚Ťeles c─â o astfel de informa╚Ťie negru pe alb, f─âr─â nicio explica╚Ťie adi╚Ťional─â, nu este un semn bun. ├Än ciuda convingerilor multor oameni, o astfel de eroare este destul de comun─â, iar majoritatea persoanelor ce lucreaz─â cu WordPress s-a ├«nt├ólnit cu ea. Ceea ce este important, este c─â eroarea ╚Ťine de baza de date, astfel este mai u╚Öor de identificat.

Ce duce la eroare de conexiune cu baza de date WordPress?

Pentru a putea rezolva aceast─â problem─â este esen╚Ťial s─â ├«n╚Ťelegi ce o cauzeaz─â.WordPress-ul folose╚Öte solicit─âri PHP pentru a se conecta cu baza de date MySQL ├«n scopul ob╚Ťinerii informa╚Ťiilor necesare, iar mai apoi afi╚Öarea acestora pe ecran. Eroarea apare atunci c├ónd din anumite motive WordPress-ul nu poate accesa informa╚Ťiile din baza de date cu ajutorul solicit─ârilor PHP. ├Än baza de date sunt stocate toate intr─ârile ╚Öi con╚Ťinutul site-ului. C├ónd WordPress-ul nu se poate conecta cu baza de date, ├«i lipse╚Öte con╚Ťinutul pentru afi╚Öare. Vorbind ├«n termeni simpli, nu ╚Ötie ce s─â fac─â mai departe. Singura informa╚Ťie pe care o poate afi╚Öa ├«n acel moment este Eroare conexiune cu baza de date sau Error Establishing a Database Connection dac─â pagina ta web este ├«n limba englez─â.

Cum să repari o eroare de conexiune cu baza de date în WordPress?

Contacteaz─â furnizorul de hosting

Dac─â site-ul t─âu a func╚Ťionat corect timp de c├óteva minute ├«nainte de verificare, eroarea poate fi a hostingului t─âu. ├Än acest caz, merit─â s─â iei leg─âtura direct cu furnizorul. G─âzduirile de bun─â calitate ofer─â un suport rapid care este de nepre╚Ťuit ├«n astfel de situa╚Ťii. ├Än cadrul contactului merit─â s─â prezin╚Ťi denumirea exact─â a erorii ╚Öi s─â ├«ntrebi, dac─â serverul bazei de date este func╚Ťional ╚Öi dac─â nu s-a observat nicio cre╚Ötere a activit─â╚Ťii sau a traficului pe server.

├Än cele mai multe cazuri vei primi un r─âspuns ├«n care va fi prezentat─â cauza erorii. Uneori, aceasta va fi rezolvat─â pentru tine de c─âtre furnizor. Ceea ce este important, este c─â chiar dac─â cauza erorii nu va fi identificat─â de c─âtre acesta, vei primi informa╚Ťii adi╚Ťionale legate de starea bazei tale de date ╚Öi de eventualele activit─â╚Ťi ostile pe server.

Analizează ultimele modificări și anulează-le

Gândește-te dacă au fost introduse anumite schimbări pe pagina ta. Ai instalat un nou plugin sau ai actualizat unul? Poate ai editat manual fișiere precum wp-config.php? Dacă da, este posibil ca unele fișiere să fi fost deteriorate.

├Än acest caz este necesar─â anularea modific─ârilor. Dac─â problema ╚Ťine de un plugin sau de o tem─â, solu╚Ťia este destul de simpl─â. Conecteaz─â-te cu hostul prin FTP. O po╚Ťi face printr-un client FTP aleatoriu, precum FileZilla sau Total Commander. Datele de acces FTP ar trebui s─â le reg─âse╚Öti ├«ntr-unul din primele e-mailuri pe care le-ai primit de la furnizor. Dup─â conectare mergi ├«n fi╚Öierul principal al WordPress-ului. De obicei denumirea acestuia este ÔÇ×public_htmlÔÇŁ sau ÔÇ×wwwÔÇŁ. Este posibil s─â te afli ├«n acesta imediat dup─â conectarea cu FTP. Fi╚Öierul principal este u╚Öor de recunoscut dup─â trei fi╚Öiere pe care ar trebui s─â le con╚Ťin─â: ÔÇ×wp-contentÔÇŁ, ÔÇ×wp-adminÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×wp-includesÔÇŁ.

Eroare de conexiune cu baza de date - modificare fișiere

Anularea modificărilor va duce la dezactivarea pluginului respectiv. Dacă asta a fost problema, este suficient să-l repari sau să-l ștergi.

Verifică fișierele wp-config.php

WordPress-ul folose╚Öte date de acces concrete, precum un nume de utilizator ╚Öi o parol─â, pentru a se conecta cu baza de date. Acestea sunt stocate ├«n fi╚Öierul wp-config.php. De obicei, aceste date de acces nu se modific─â singure. Cu toate acestea, po╚Ťi ├«nt├ómpina c├óteva scenarii ciudate dup─â modificarea paginii tale web sau a mediului de g─âzduire. Dac─â datele tale de acces nu vor fi acelea╚Öi cu cele din panoul de client al g─âzduirii, WordPress-ul va afi╚Öa o eroare a conexiunii cu baza de date.

Pentru a verifica corectitudinea fișierului, autentifică-te prin FTP în serverul tău. În fișierul principal WordPress caută wp-config.php, descarcă-l și deschide-l într-un editor de texte.

Te intereseaz─â urm─âtorul fragment al codului:

Date de acces - wp.config

Mai jos vei g─âsi explica╚Ťia exact─â a fiec─ârui element:

  • define( ‘DB_NAMEÔÇÖ, ‘baza_danychÔÇÖ ); ÔÇô denumirea bazei de date,
  • define( ‘DB_USERÔÇÖ, ‘nazwa_u┼╝ytkownikaÔÇÖ ); ÔÇô denumirea utilizatorului bazei de date,
  • define( ‘DB_PASSWORDÔÇÖ, ‘has┼éoÔÇÖ ); ÔÇô parola ├«n baza de date,
  • define( ‘DB_HOSTÔÇÖ, ‘localhostÔÇÖ ); ÔÇô adresa serverului bazei de date.

Verific─â exact dac─â datele introduse sunt corecte. Analizeaz─â toate caracteristicile atipice precum ÔÇ×_ÔÇŁ. ├Än cazul ├«n care vei ├«nt├ómpina probleme cu g─âsirea datelor sau cu schimbarea parolei, contacteaz─â furnizorul t─âu de g─âzduire.

Completează datele de acces necesare și trimite fișierul corectat prin FTP.

Restaureaz─â pagina dintr-un backup

Cea mai u╚Öoar─â ╚Öi eficient─â solu╚Ťie va fi, totu╚Öi, restaurarea paginii dintr-un backup. ├Än acest fel vei schimba datele paginii tale cu cele salvate mai devreme. Dac─â eroarea a ap─ârut nu demult, acestea ar trebui s─â func╚Ťioneze corect.

Cum s─â te protejezi de eroarea conexiunii cu baza de date?

Din p─âcate nu exist─â nicio posibilitate sigur─â prin care s─â te protejezi de aceast─â eroare. Merit─â ├«n schimb s─â introduci m─âsuri de securitate adi╚Ťionale.

O g─âzduire de bun─â calitate

Aceasta este regula de baz─â nu doar ├«n cazul erorii conexiunii cu baza de date WordPress. ├Än fiecare caz merit─â s─â alegi o g─âzduire fiabil─â WordPress, unde po╚Ťi conta ├«ntotdeauna pe un suport rapid. De asemenea, po╚Ťi evita numeroase probleme comune ale WordPress-ului. Este foarte important ca g─âzduirea ta s─â efectueze regulat backupul site-ului t─âu.

Securizare adi╚Ťional─â WordPress

Introducerea unor elemente de protec╚Ťie adi╚Ťionale te vor ajuta s─â-╚Ťi protejezi site-ul de atacurile hackerilor. ├Än cazul unui atac asupra paginii tale web, eroarea de conexiune cu baza de date va fi cea mai mic─â problem─â a ta. Mai multe informa╚Ťii pe acest subiect vei g─âsi ├«n articolul legate de securitate WordPress.

>
Bożena Irișec
Pasionat─â de e-commerce ╚Öi tehnologii noi. Iubitoarea literaturii clasice ╚Öi a istoriei aristocra╚Ťiei.

Adaug─â comentariul

Adresa ta de e-mail nu va fi publicat─â.

Cau╚Ťi mai departe?