Care este serverul pentru MySQL?

Dacă ești client cyber_Folks și nu știi cum se numește serverul pentru MySQL, nu te îngrijora! În acest articol vei găsi răspunsul. Însă mai întâi, este necesar să definim următorii termeni:

Ce este MySQL?

serverul pentru mysql

MySQL este un sistem de gestionare a bazelor de date relaționale open-source oferit de Oracle. Dezvoltatorii web pot descărca și utiliza MySQL fără a plăti o taxă de licență. Ei pot instala MySQL pe diferite sisteme de operare sau servere cloud. MySQL este un sistem de baze de date popular folosit de aplicații web precum Facebook, Youtube sau AirBnB.

SQL vs. MySQL

Limbajul de interogare structurat (SQL – Structured Query Language) este un limbaj standard pentru crearea și manipularea bazelor de date. MySQL este un program de baze de date relaționale care utilizează interogări SQL. În timp ce comenzile SQL sunt definite de standarde internaționale, software-ul MySQL are parte de actualizări și îmbunătățiri continue.

Cum se numește serverul pentru MySQL?

Pe toate servere de găzduire shared și reseller, sau pe VPS-urile cu cPanel, dacă nu au fost făcute modificări de structură, numele serverului de mysqld este localhost.

Andreea Cioata
>
Andreea Cioata