Ce versiuni PHP sunt disponibile?

Este foarte important ca site-ul tău să aibă o versiune actuală de WordPress. Însă când ai verificat ultima dată versiunea PHP care rulează pe website-ul tău? Atunci când vorbim de versiuni PHP, acestea pot avea un impact semnificativ asupra performanței și securității siteurilor.

Ce este PHP?

PHP (acronimul pentru Hypertext Preprocessor) este un limbaj de scripting conceput pentru dezvoltarea web. Mai mult de trei sferturi din toate site-urile web folosesc acest limbaj.

WordPress este un sistem de gestionare a conținutului bazat pe PHP. Procesarea codului PHP redă în cele din urmă pagina sau postarea ta de pe WordPress. Fișierele, temele și pluginuril de bază ale sistemului WordPress includ cod PHP.

Serverul tău web rulează un program care interpretează și execută codul PHP. Când vorbim despre versiunile PHP, vorbim despre ce versiune de PHP funcționează pe serverul tău de hosting.

Ce versiuni PHP se pot utiliza pe serverele cyber_Folks?

Pe serverele cyber_Folks se pot utiliza versiunile PHP 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 7.0 si 7.1 , utilizând Selectorul PHP din cPanel.

Versiuni PHP

inherit este versiunea PHP default a serverului.

Motivele pentru a actualiza versiunile PHP includ:

Viteză mai bună a site-ului. Versiunile PHP învechite pot încetini un site, fapt ce poate afecta numărul de vizite și conversii. Versiunile mai noi de PHP pot ajuta site-ul să ruleze mai rapid și să ofere o experiență mai plăcută pentru vizitatori.


Securitate îmbunătățită. Dacă utilizezi o versiune de PHP care a ajuns la „sfârșitul vieții”, riști să îți expui site-ul la diverse erori sau amenințări de securitate. Site-ul poate fi mai vulnerabil la hackeri, programe malware și alte amenințări care pot compromite datele și reputația companiei tale.


Functii noi. Cele ai recente versiuni de PHP includ funcții noi, precum teme sau plugin-uri mai performante.


Suport mai bun. În funcție de versiunea de PHP care rulează pe site-ul tău, poți beneficia de remedieri de erori și suport din partea companiei tale de hosting.

Andreea Cioata
>
Andreea Cioata