Certificatul SSL nu funcționează corect – ce fac?

Încă din 2018, Google a început să marcheze site-uri web care nu au un certificat SSL instalat ca fiind nesigure. De atunci, un număr din ce în ce mai mare de site-uri și-au adaugat certificatul SSL pentru a respecta cerințele Google, dar și pentru a nu pierde încrederea utilizatorilor.

Cu toate acestea, există câteva erori cunoscute care pot împiedică funcționalitatea certificatului. În acest articol, vei putea citi despre avantajele instalării unui certificat SSL pe un site WordPress, dar și despre cum poți remedia problemele în instalarea acestuia.

Certificatul SSL – ce este și de ce ai nevoie?

Certificatele SSL criptează conexiunea între browser și server, protejând astfel datele utilizatorilor care interacționează cu pagina ta web.

Iată 4 avantaje ale deținerii unui certificat SSL:

👉 o poziție mai bună în motorul de căutare;
👉 îndeplinirea cerințelor legale GDPR;
👉 evitarea apariției unui avertisment pe site;
👉 protecția datelor utilizatorilor.

Gradul de securitate influențează încrederea în pagina web, mai ales dacă vorbim de un magazin online. Lipsa certificatului SSL poate duce la pierderea potențialilor clienți.

Instalare certificat SSL – probleme și soluții

Dacă dupa instalarea certificatului SSL, site-ul tău nu afișează încă securizat toate paginile, sau afișează anumite erori, este posibil ca site-ul să livreze conținut mixt.

În cazul unui site creat pe WordPress, exista un plugin numit WP Force SSL. Prin instalarea acestui modul, se pot remedia problemele mai sus menționate.

Configurare SSL - WP Force SSL

Pentru mai multe detalii despre configurarea unui certificat SSL pe WordPress, consultă acest articol.

Andreea Cioata
>
Andreea Cioata