Configurare căsuță de email pe iOS

Acesta este un mic tutorial prin care te ajutăm să configurezi pe un telefon cu iOS o căsuță de e-mail. Setările funcționeaza pentru conturile de găzduire din rețeaua cyber_Folks și nu au fost testate și pe serviciile oferite de alți provideri de găzduire, unde anumite setări pot sa difere.

Imaginile prezentate sunt de pe un telefon iPhone 7 cu meniul în limba engleză și prezintă configurarea e-mailurilor prin protocolul IMAP.

Înainte de începe, este necesar ca adresa de e-mail să fie deja creată din cPanel și să se cunoască parola.

 • Pentru a adăuga o nouă căsuță de e-mail se acesează din telefon butonul „Settings”:
 • În pasul următor se alege din meniu optiunea Mail:

– din meniul Mail se alege Accounts, apoi opțiunea Add Account și vei ajunge la un meniu asemănător cu cel din imaginea de mai jos; de unde se selecteaza Other.

 • În pasul următor, după selectarea Other, se alege Add Mail Account:
 • Se vor completa cu atentie urmatoarele informatii:
 1. Name: Numele persoanei sau departamentului.
 2. Email: Numele complet al adresei de e-mail (exemplu: contact@nume-domeniu.ro ).
 3. Password: Parola casuței de e-mail.
 4. Description: Descrierea scurtă a casuței pentru a o identifica, în cazul în care ai adăugate mai multe căsuțe de e-mail în telefon (exemplu: Căsuța Contact)

După completare se trece cu butonul Next la următorul pas.

 • Configurarea datelor de acces la căsuța de e-mail:
 • În acest ultim pas de configurare avem de completat cu atenție toate câmpurile afișate:
 1. Name: Numele persoanei sau departamentului.
 2. Email: Numele complet al adresei de e-mail (exemplu: contact@nume-domeniu.ro ).
 3. Description: Descrierea scurta a căsuței pentru a o identifica în cazul în care ai adăugate mai multe căsuțe de e-mail în telefon (exemplu: Căsuța Contact)

INCOMING MAIL SERVER

 1. Hostname: Aici se completează pentru conexiune SSL numele serverului, pe care se află căsuța de e-mail (de exemplu cloud101.mxserver.ro – în partea de jos a acestui tutorial îți oferim detalii despre cum aflii numele serverului, pe care se afla contul).
 2. Username: Numele complet al adresei de e-mail (exemplu: contact@nume-domeniu.ro )
 3. Password: Parola căsuței de e-mail.

OUTGOING MAIL SERVER

 1. Hostname: Aici se completează pentru conexiune SSL numele serverului, pe care se află căsuța de e-mail (de exemplu cloud101.mxserver.ro – în partea de jos a acestui tutorial îți oferim detalii despre cum aflii numele serverului, pe care se afla contul)
 2. Username: Numele complet al adresei de e-mail (exemplu : contact@nume-domeniu.ro )
 3. Password: Parola căsuței de e-mail.

Pentru că sistemul iOS cere la configurarea căsuței de e-mail conexiune securizata SSL, noi oferim gratuit acces prin numele serverului la conexiune mail SSL.

Accesează panoul Cpanel sub forma: nume-domeniu.ro/cpanel ; iar conexiunea ta este redirectată spre conexiunea SSL a hostname-ul serverului. Acesta este numele serverului de e-mail, care trebuie trecut în configurare, el este de forma cloudXXX.mxserver.ro .

În cazul în care dorești ca serverul de e-mail să fie customizat cu domeniul tău, este necesar să achiziționezi un certificat SSL pentru domeniul tău.

 • După completarea tuturor datelor în meniul de setări, se trece la pasul următor; telefonul verifică timp de câteva secunde, dacă setările sunt corecte și adaugă apoi adresa de e-mail în telefon.
>
Bożena Irișec
Pasionată de e-commerce și tehnologii noi. Iubitoarea literaturii clasice și a istoriei aristocrației.