Configurarea contului e-mail pe Android

Clienții, care dețin smartphone cu sitemul de operare Android, pot să folosească aplicația standard denumita Email (în unele versiuni de Android aceasta este denumită Mail).

Înainte de a configura setările e-mail, te rugăm sa te asiguri ca ai o conexiune la Internet prin intermediul Wi-fi sau prin rețeaua mobilă.

  • Aplicația se poate deschide accesând ecranul Home -> All programs. Apasă iconița Email pentru a încărca aplicația.
  • Apoi selectează opțiunea Other (POP3/IMAP) în ecranul Choose a mail provider. În urmatoarea fereastră introdu  adresa ta de e-mail și parola, după care apasă butonul Next .
  • Selectează tipul de cont dorit POP3 sau IMAP

Recomandăm IMAP deoarece dacă selectezi POP3, mesajele de server se vor șterge în momentul accesării acestora, astfel încât din alte locații, de ex PC, acestea nu vor mai putea fi accesate.

android mxhost email
  • Verifică adresa de e-mail și parola.
  • La câmpul IMAP introdu mail.domeniultau.ro (înlocuiește domeniultau.ro cu domeniul tău), la Port introdu 143 iar în câmpul Security type selectează None. Apasă Next pentru a continua.
email mxhost
  • În ecranul Outgoing server settings la câmpul SMTP server introdu mail.domeniultau.ro (înlocuiește domeniultau.ro cu domeniul tău), la Port introdu 26 iar în campul Security type selectează None.
  • Asigură-te că opțiunea Require sign-in este activă, iar în câmpurile Username și Password ai introdus adresa ta de e-mail și parola aferentă, după care apasă butonul de salvare a informatiilor introduse.
email android mxhost

În cazul în care se doreste conexiunea securizata (SSL) se poate utiliza, ca și server de email, numele serverului, pe care este găzduit domeniul (exemplu: cloud701.mxserver.ro), care îți oferă un certificat SSL valid (verifică numele serverului prin acesarea webmail la adresa domeniultau.ro/webmail; browserul te va redirecționa spre adresa securizata cu numele serverului. În exemplul de mai jos, numele serverului este cloud701.mxserver.ro).

Port IMAP securizat: 993
PORT SMTP securizat: 465

  • Setarile tale vor fi verificate după care finalizezi configurarea apăsând Finish.
>
Bożena Irișec
Pasionată de e-commerce și tehnologii noi. Iubitoarea literaturii clasice și a istoriei aristocrației.