Cum pot face backup la baza de date MySQL, din cPanel?

Știm cât de important este ca baza de date MySQL să fie păstrată în siguranță. De aceea, am conceput acest tutorial pentru a putea realiza cu succes un backup-ul bazelor tale de date, de fiecare dată când vei avea nevoie!

Ce este MySQL?

MySQL este un sistem de gestionare a bazelor de date relaționale open-source oferit de Oracle. Dezvoltatorii web pot descărca și utiliza MySQL fără a plăti o taxă de licență. Aceștia pot instala MySQL pe diferite sisteme de operare sau servere cloud. MySQL este un sistem de baze de date popular folosit de aplicații web precum Facebook, Youtube sau AirBnB.

De ce să faci backup la baza de date MySQL?

Este important să faci copii de rezervă ale bazelor de date, astfel încât să poți recupera datele și să fie funcționale în cazul în care apar probleme, cum ar fi blocaje ale sistemului, defecțiuni hardware sau ștergerea accidentală a datelor. Backup-urile sunt, de asemenea, esențiale ca măsură de siguranță înainte de a actualiza o instalare MySQL și pot fi folosite pentru a transfera o instalare MySQL pe alt sistem sau pentru a configura servere replică.

Cum poți face backup-ul la baza de date MySQL din cPanel?

Poți face backup-ul bazei de date MySQL, direct din cPanel, urmând acești pași:

  1. Loghează-te la cPanel, secțiunea Files/Fișiere -> click pe iconul Backup.
  2. Secțiunea Databases -> click pe numele bazei de date, pentru care dorești backup.
  3. Salvează fișierul descărcat pe calculator.

În acest moment deții o arhivă a bazei de date. Recomandarea noastră este să efectuezi acest lucru periodic, pentru a putea evita situațiile neplăcute enumerate anterior.

Andreea Cioata
>
Andreea Cioata