De ce apare eroarea 508?

Apariția oricărui cod de stare HTTP indică o perturbare în buna funcționare a unui site web sau a unei aplicații. Un mesaj de eroare 508, indică, de obicei, faptul ca site-ul tău depășește resursele alocate precum utilizarea procesorului CPU, utilizarea RAM și/sau numărul de procese simultane, care ruleză sub contul cPanel. Problemele de utilizare a resurselor apar din cauza scripturilor codificate greșit, tocmai de aceea recomandarea ar fi dezactivarea plugin-urilor, după care poți urmări utilizarea resurselor cu plugin-urile dezactivate.

Cauzele apariției erori 508

  • Trafic crescut al site-ului web. Supraîncărcare cauzată de numărul de utilizatori. Atunci când site-ul înregistrează valori maxime ale traficului, se vor depăși resursele atribuite. Site-ul va afișa eroarea până când traficul va fi diminuat sau se vor mări resursele. Aceste erori rezultă în urma utilizării mai multor resurse, decât furnizorul de hosting a alocat site-ului. Dacă o să primești constant aceste mesaje de erori, cel mai indicat ar fi sa te muți de la un serviciu de găzduire partajat la un server dedicat, pentru a fi sigur, că limitările nu îți vor afecta site-ul.
  • E posibil ca site-ul tău să aibă instalat un script sau o aplicație slab codificată sau învechită și la un moment dat, un software de bază de pe server, să fie actualizat, ceea ce poate declanșa defecțiunea scriptului învechit sau al aplicației. În acel moment, aplicația va absorbi resursele serverului și va fi nevoie de resurse suplimentare pentru a remedia eroarea. Verifică, de asemenea, dacă software-ul site-ului tău e actualizat.
  • Probleme referitoare la codul site-ului. Dacă ai pe site probleme cu încărcarea paginilor, creșterea traficului de intrare sau solicitări multiple de pagini pot forța site-ul peste limita resurselor avute. Acest lucru se poate întâmpla și dacă efetuezi operațiuni de backend, care pot crea o încărcătură semnificativă față de traficul normal existent.
  • Crawler-urile web sau scripturile automate, care navigheaza pe site-ul web, efectuează un număr mare de solicitari și pot fi cauza epuizării limitei de resurse.

Tot ce e nevoie este sa oferiti un diagnostic atent al motivului real al erorii pentru a putea sa o eliminati.

  • Anumite plugin-uri sunt mari de la sine, mai exact coșurile de cumpărături sau calendarul de evenimente, tocmai de accea e necesar să dezactivezi anumite plugin-uri de pe site-ul web, care conduc la o funcționare defectuoasă. Dacă ai nevoie de un anumit plugin sau temă, dar continuă să consume un număr ridicat de resurse, te poți adresa dezvoltatorului temei sau plugin-ului pentru îndrumare.
  • Poate fi necesar sa îți optimizezi baza de date (dacă vreunul dintre site-urile tale este condus prin MySQL) din PHPMyAdmin, fiind o modalitate bună de a menține lucrurile să funcționeze fără probleme.
  • Verifică jurnalele de erori ale serverului pentru a afla, care este cauza.

Uneori merita sa investești într-un pachet de găzduire adecvat pentru site-ul tău de afaceri, deoarece veniturile, pe care le pierzi atunci când site-ul tău întâmpină erori, pot fi considerabile.

>
Bożena Irișec
Pasionată de e-commerce și tehnologii noi. Iubitoarea literaturii clasice și a istoriei aristocrației.