De ce site-ul meu este afișat pe o altă poziție în Google decât în instrumentul _Rank?

Gestionezi un site online și verifici regulat poziția lui în rezultatele căutării Google? Probabil ai observat deja că deseori rezultatele sunt diferite față de cele din instrumentele externe de monitorizare ale poziției, precum rank.cyberfolks.ro.

Modul incognito și personalizarea rezultatelor

Google personalizează rezultatele căutării pentru marea majoritate a utilizatorilor ce navighează pe Internet în funcție de istoricul de căutare, localizare, limbă, preferințe și alți factori. Asta înseamnă că rezultatele căutării sunt adaptate unui utilizator concret. Instrumentele externe de monitorizare deseori nu iau în considerare aceste aspecte și prezintă o imagine generală. Când folosești Google în modul incognito, rezultatele căutărilor tale nu sunt personalizate. De aceea, recomandăm verificarea poziției tale în acest fel.

Frecvența reîmprospătării datelor

Google reîmprospătează în mod regulat rezultatele căutărilor pe baza noului conținut și a schimbărilor apărute. Asta înseamnă că rezultatele căutării acelorași cuvinte-cheie se pot schimba chiar și în câteva ore și pot fi diferite. Instrumentele de monitorizare a poziției nu actualizează rezultatele căutărilor atât de des. De aceea, rezultatele obținute pot fi diferite în funcție de timpul în care s-a efectuat analiza.

Algoritmul Google

Google actualizează în mod regulat algoritmul său de căutare ceea ce poate influența poziția paginii tale web în rezultatele căutării. Instrumentele de monitorizare pot înregistra poziții mai înalte uneori mai devreme, alteori mai târziu. Google implementează schimbările în algoritm într-un mod treptat pentru diferite grupuri de utilizatori.

În concluzie, există mulți factori care pot avea un impact asupra diferențelor în poziția paginii tale web în Google față de instrumentul rank.cyberfolks.ro. Pentru informații mai detaliate și fiabile, îți recomandăm să verifici mereu poziția unui anumit cuvânt-cheie în modul incognito. Ține minte că mai important față de poziția concretă a unui cuvânt-cheie este trendul general – în creștere sau în scădere.

>
Bożena Irișec
Pasionată de e-commerce și tehnologii noi. Iubitoarea literaturii clasice și a istoriei aristocrației.