Eroare 403 – ce este și cum o remediezi

Această eroare apare atunci când ai încercat să accesezi un website sau o adresă web, la care nu ai acces. Codul de eroare 403 este afișat atunci când permisiunile serverului tău refuză accesul la o anumită pagină. Uneori poate fi intenționat, alteori din cauza permisiunilor neconfigurate. Eroarea interzisă 403 înseamna că serverul tău funcționează, dar nu mai ai permisiunea de a vizualiza tot sau o parte din site-ul tău din anumite motive.

Cea mai frecventă cauză a erorii interzise 403 în WordPress se datorează plugin-urilor de securitate prost configurate. Multe plugin-uri de securitate WordPress pot bloca o adresa IP (sau o serie întreagă de adrese IP) dacă consideră, ca sunt răuvoitoare. Contul poate avea reguli de refuz IP. Accesează cPanel și asigură-te, că nu blochezi propriul tău IP de conectare.

De ce apare aceasta eroare?

  • autorizații incorecte pentru fișiere/permisiuni de fișiere incorecte pe serverul tău.
  • Setări incorecte în fișierul .htaccess.
  • Eroare 403 înseamna că fișierul tău are permisiuni proaste. Directoarele și folderele trebuie să fie 755. Imaginile, media și fișierele text, precum HTML, ar trebui să fie 755 sau 644. Un client refuzat de configurația serverului în jurnalele de eroare, înseamnă, de obicei, permisiuni de fișiere proaste, dar ar putea însemna, de asemenea, că vizitatorul încearcă să privească un fișier ascuns, cum ar fi fișierul .htaccess. Nu se poate vizualiza fișierul respectiv în browserul tău sau orice nume de fișier, care începe cu un punct, de exemplu: http://domain.com/.htaccess va duce întotdeauna la o eroare 403.
  • este posibil să fi schimbat Index Manager în Fără indexare. Acest lucru va cauza o eroare 403, dacă nu există o pagină de index corectă de încărcat.

Ce trebuie să faci pentru a remedia eroarea 403?

  • Verifică sau resetează/redenumește fișierul tău .htaccess, e posibil ca eroarea să fi survenit din cauza fișierului .htaccess corupt.
  • Resetează permisiunile pentru fișiere și folder, aceste permisiuni de fișiere pot controla, cine poate vedea și accesa fișierele și folderele de pe site-ul tău web, iar permisiunile incorecte pot cauza eroarea 403.
  • Dezactivează plugin-urile WordPress – posibil ca eroarea să fi survenit din cauza unui plugin incompatibil sau defect.
  • Resetează fișierele și permisiunile de director.
  • Dacă nimic nu funcționează, e nevoie sa contactezi furnizorul de găzduire.
  • Verifică, de asemenea, dacă ai permisiunea de a accesa adresa URL sau dacă adresa URL introdusă e corecta.
  • Dacă ai încercat metodele menționate și primești, în continuare, codul de eroare, ar trebui să verifici setările browserului și/sau ale firewall-ului.

Majoritatea serverelor sunt configurate ca să nu permită navigarea în directoare din motive de securitate. Când sunt configurate corect, ești redirecționat către o altă pagină. Când nu, s-ar putea să vezi o eroare 403. În cele mai multe cazuri, nu poți face prea multe lucruri pentru a remedia această eroare. Fie nu ai dreptul de a accesa resursa, fie există o eroare în partea serverului. Uneori, poate fi o eroare temporară, alteori nu.

>
Bożena Irișec
Pasionată de e-commerce și tehnologii noi. Iubitoarea literaturii clasice și a istoriei aristocrației.