Este permisă funcția PHP mail()?

Funcția mail() îți permite să trimiți e-mailuri direct dintr-un script. Funcția PHP mail() este o funcție încorporată pentru trimiterea de e-mailuri în limbajul PHP.

Cu toate acestea, există unele limitări și potențiale dezavantaje care o fac mai puțin populară decât alte opțiuni de trimitere a e-mailurilor.

Motive pentru care funcția php mail() nu este folosită în mod obișnuit pentru a trimite e-mailuri în PHP:

– Probleme de livrare: funcția mail() se bazează pe configurația locală a serverului de e-mail, ceea ce poate duce la semnalarea e-mailurilor ca spam sau la respingerea de către unii furnizori de e-mail. Acest lucru poate cauza probleme de livrare și poate face dificilă asigurarea că e-mailurile sunt livrate destinatarilor.

– Lipsa funcțiilor: funcția mail() nu acceptă multe caracteristici avansate, cum ar fi autentificarea SMTP, urmărirea e-mailurilor și atașamente. Acest lucru poate limita funcționalitatea aplicației tale de trimitere de e-mailuri.

– Probleme de securitate: Funcția mail() poate fi vulnerabilă la atacurile de tip e-mail injection. În acest caz, un hacker poate accesa elementele interne ale unui sistem. De exemplu, acesta poate „injecta” anteturi suplimentare în mesajul de e-mail, compromițând securitatea sistemului de e-mail.

Serverele cyber_Folks: recomandări pentru clienți

Din motive ce țin de securitatea serverului, în scopul prevenirii blacklistării în RBL-urile de spam, funcția php mail() NU este activă pe serverele cyber_Folks.

Recomandăm tuturor clienților:

  • să-și configureze scripturile din website / platforma web;
  • să trimită mesaje e-mail folosind metoda de autentificare SMTP;
  • să folosească o adresă de e-mail activă, prin care să se trimită toate mesajele.
Andreea Cioata
>
Andreea Cioata