Ghid generare CSR și instalare SSL din cPanel

Vrei să știi cum poți genera un cod CSR și să instalezi un certificat SSL în cPanel rapid și eficient? Ai ajuns la locul potrivit! Ghidul nostru de generare CSR și instalare SSL este ușor de înțeles, iar procesul nu necesită cunoștințe tehnice avansate.

Generare CSR – ce reprezintă acest cod?

Codul CSR (Certificat Signing Request) este un cod specific și o parte esențială pentru activarea certificatului SSL. Acesta conține informații despre numele site-ului web și detaliile de contact ale companiei. Pe unele servere de găzduire, codul CSR este chiar o condiție obligatorie pentru obținerea certificatului SSL.

Generare CSR – pas cu pas

Iată cum poți genera codul CSR, rapid și ușor, în cPanel:

  • Intră în cPanel și accesează secțiunea SSL/TLS;
cPanel CSR
  • Apasă pe Generate, view, or delete SSL certificate signing requests;
Generare CSR
  • Introdu numele domeniului și datele companiei sau ale persoanei și ulterior Generate;
Generare CSR 2
  • Encoded Certificate Signing Request este CSR-ul ce este necesar pentru emiterea unui certificat SSL. Se trimite cu copy-paste la serviciul tău de hosting.
Generare CSR 3

Ce este certificatul SSL?

Certificatul SSL (Secure Sockets Layer) reprezintă una dintre modalitățile de securizare a datelor utilizatorilor pe site-urile web. Practic, acesta criptează conexiunea între browser și server, protejând astfel datele utilizatorilor care interacționează cu pagina ta web.

Instalare SSL – pas cu pas

  • Mergi înapoi în secțiunea SSL/TLS și apasă butonul Upload a certificate;
Certifical SSL cPanel
  • Adaugă (Paste) certificatul primit și apasă Save certificate;
Certificat SSL

În caz că întâmpini dificultăți în procesul de generare CSR sau instalare SSL pe cPanel, contactează cu încredere echipa noastră tehnică!

Andreea Cioata
>
Andreea Cioata