Instalare node.js pe server

Mai jos, vei putea găsi pe scurt caracteristicile modului node.js, dar și ce tip de servere cyber_Folks permit opțiunea de instalare node.js.

Ce este node j.s?

Node.js este un mediu open source ce permite permite dezvoltatorilor să creeze atât aplicații front-end, cât și back-end folosind JavaScript. A fost lansat în 2009 de Ryan Dahl.

Node.js nu depinde de niciun software de sistem de operare. Poate funcționa pe Linux, macOS sau Windows.

Atunci când scrii un cod JavaScript în editorul dvs. de text, acel cod nu poate îndeplini nicio sarcină decât dacă îl execuți (sau rulezi). Pentru a rula codul, aveți nevoie de un mediu potrivit de rulare, precum Node.js.

Browsere precum Chrome și Firefox au medii de rulare. De aceea pot rula cod JavaScript. Înainte de a fi creat Node.js, JavaScript putea rula doar într-un browser, fiind folosit pentru a construi doar aplicații front-end.

Cu toate acestea Node.js oferă un mediu de rulare în afara browserului. De asemenea, este construit pe motorul JavaScript Chrome V8. Acest lucru face posibilă construirea de aplicații back-end utilizând același limbaj de programare JavaScript cu care ai putea fi familiarizat.

Ce servere cyber_Folks permit instalare node.js?

Pe serverele shared și reseller nu oferim node.js.

Pentru a utiliza node.js îți recomandăm utilizarea unui serviciu VPS, pe care poți instala orice fel de module.

Andreea Cioata
>
Andreea Cioata