Instalare WordPress prin Softaculous

WordPress este cea mai populară platformă de construcție a site-urilor web, principalul motiv pentru care este atât de utilizat, e că este ușor de instalat și aproape oricine poate crea un site web.

În acest tutorial îți vom arăta cum să instalezi WordPress pe platforma de găzduire bazată pe Softaculous – un script popular de instalare automată prin care poți instala direct din panoul de control scripturi.

  • Primul pas pe care trebuie să il faci e să te conectezi la contul tău cPanel și să cauți pictograma de instalare Softaculous Apps Installer. O vei găsi în secțiunea SOFTWARE.
  • Următorul pas e să faci clic pe pictograma care te interesează, în acest caz vorbim de WordPress.
  • Softaculous te va întreba acum, unde dorești să instalezi WordPress. Trebuie să alegi http://sau http://www. ca protocol, dacă nu ai un certificat SSL activ pentru domeniul ales, iar dacă deții unul, trebuie să selectezi https:// sau https://www.  
  • Apoi va trebui să alegi numele domeniului (choose domain) pentru care dorești să instalezi WordPress-ul. Majoritatea utilizatorilor doresc să instaleze WordPress în directorul rădăcină al domeniului lor, cum ar fi example.com. În acest caz, trebuie să te asiguri că, câmpul in directory este necompletat.
  • În această secțiune, va trebui să furnizezi un titlu (site name) și o descriere (site description) pentru site-ul tău. După instalare le poți schimba cu ușurință din zona de administrare WordPress.
  • Apoi, va trebui să alegi un nume de utilizator de administrator (admin username), o parolă(admin password) și o adresă de e-mail (admin email). Softaculous va completa automat câmpurile pentru numele de utilizator și parola. Va folosi un cuvânt non-dictionar pentru numele de utilizator și o parolă puternică, însă le poți schimba dacă dorești. Tine minte ca întotdeauna să alegi o parolă puternică.

Restul opțiunilor de pe ecran sunt opționale.

  • Următorul pas va fi să dai clic pe butonul de Install. Softaculous va rula programul de instalare utilizând setările pe care le-ai furnizat.

Vei vedea o bară de progres cu starea de instalare. Va dura câteva minute. Nu închide fereastra până când bara de progres atinge 100%, altfel acest lucru îți poate afecta instalarea WordPress.

După instalare vei vedea un mesaj de succes și un link către site-ul tău web și zona de administrare WordPress.

Pentru a accesa zona de administrare, linkul de conectare va fi sub forma nume-domeniu.ro/wp-admin.

>
Bożena Irișec
Pasionată de e-commerce și tehnologii noi. Iubitoarea literaturii clasice și a istoriei aristocrației în Europa.