Procedura deblocare IP servere VPS/Dedicate:

Dacă suspectezi că IP-ul tău a fost blocat pe VPS-ul deținut și/sau dintr-o dată site-ul/site-urile/serverul nu mai funcționează dintr-o locatie, atunci există o probabilitate destul de ridicata, ca IP-ul tău să fie blocat din varii motive.

  • Primul pas spre deblocarea IP-ului este aflarea acestuia. Pentru a-l afla, putem accesa http://ip.cyberfolks.ro. Aici se va afișa o pagină, în care vi se va spune: IP-ul dumneavoastra este: IP.
  • Copiem acel IP în clipboard și, folosind o altă conexiune la Internet (este necesară o altă conexiune fie ea mobilă sau fixă, inclusiv VPN, deoarece cea curentă este blocată pe server), de pe care ne vom conecta la panoul WHM existent pe serverul tău. VPS/Dedicat: https://ipulserverului:2087 sau https://domeniu/whm (Ex.https://domeniulmeu.ro/whm).
  • În partea din stânga vei găsi o bară de căutare, în care vom căuta după cuvântul Firewall. Acolo vom găsi, în sectiunea Plugins un plugin numit ConfigServer Security&Firewall. Accesăm acest plugin printr-un click pe numele acestuia.
  • Navighează în partea de jos a paginii până la cea de-a 4-a secțiune, unde vei găsi un buton, pe care scrie Search for IP în dreapta căruia exista o casuță de inserare text.
  • Aici vei adăuga IP-ul copiat anterior (atenție să nu existe spatii înainte sau dupa ip-ul în sine), vei apăsa pe Search for IP, iar dacă acesta este blocat, vei găsi înregistrarea blocării precum motivul și perioada de timeout primită.
  • În cazul în care este blocat, va apărea un buton cu fundal verde pe care scrie Unblock IP. Apasă pe acest buton și IP-ul va fi deblocat.
  • Ulterior, în cazul în care deții un IP dedicat/static din partea furnizorului de internet(IPS) poți adăuga IP-ul în Ignore List pentru a nu ma fi blocat pe viitor. Acest lucru se poate face din plugin-ul menționat anterior, secțiunea Quick Ignore.
>
Bożena Irișec
Pasionată de e-commerce și tehnologii noi. Iubitoarea literaturii clasice și a istoriei aristocrației în Europa.