Serverele VPS au backup inclus?

Ți s-a întâmplat vreodată să pierzi o parte sau chiar toate datele pe care le aveai stocate pe un server? Nu ai reușit să le faci un backup în prealabil de pe serverele VPS?

Trebuie să știi că orice fel de date stocate online sunt întotdeauna susceptibile la ransomware, atacuri de securitate sau ștergere accidentală a datelor. De aceea, este întotdeauna recomandabil să faci o copie de rezervă a serverului tău VPS. Astfel, vei putea restabili rapid datele dacă apare oricare dintre aceste probleme.

Serverele VPS – opțiuni de backup

Serverele VPS backup

În momentul în care comanzi un server VPS poți opta sau nu pentru un serviciu de backup R1soft. Acesta va presupune o taxă lunară.

Clienții care nu optează pentru serviciul de backup, NU beneficiază de un serviciu automat de salvare a datelor. Astfel, ei vor trebui să își facă singuri periodic o salvare a datelor de pe server.

Recomandăm ca toți clienții să îți configureze un backup automat pentru toate datele de pe server!

Panoul de control cPanel are opțiunea de backup automat. Aceasta se poate face pe același server (nerecomandat) sau într-o locație remote (WebDAV, Amazon S3, FTP sau SFTP extern).

Documentație configurare: documentation.cpanel.net/display/ALD/Backup+Configuration

Andreea Cioata
>
Andreea Cioata