Whitelist / Blacklist adresa de e-mail din cPanel

E-mailul continu─â s─â fie unul dintre cele mai populare instrumente de comunicare utilizate pe glob. Din p─âcate, e-mailurile de tip phishing care pot duce la fraude sau furt al datelor cu caracter personal continu─â s─â afecteze lumea afacerilor.

Din fericire, exist─â o serie de bune practici pe care le po╚Ťi implementa pentru a evita situa╚Ťii nepl─âcute. ├Äncepe prin a ├«n╚Ťelege ce ├«nseamn─â whitelist / blacklist, dar ╚Öi rolul pe care acestea ├«l joac─â ├«n siguran╚Ťa coresponden╚Ťei virtuale.

Ce este whitelist (lista alb─â)?

Introducerea pe whitelist (lista alb─â) a unei adrese de e-mail ├«nseamn─â un grad de ├«ncredere acordat expeditorului. Ad─âugarea unei adrese de e-mail pe whitelist semnaleaz─â programului t─âu de e-mail c─â este ├«n regul─â NU marcheze ca spam mesajele expeditorului. De asemenea, furnizorul de servicii de e-mail poate fi un bun judec─âtor al adreselor de e-mail care au o reputa╚Ťie solid─â. Acest fapt va ajuta procesul de filtrare al e-mailurilor primite.

Companiile care trimit e-mailuri vor face eforturi mari pentru a ajunge pe lista alb─â. De ce? Mai pu╚Ťine niveluri de filtrare ale e-mailurilor trimise c─âtre clien╚Ťi.

Ce este blacklist (lista neagr─â)?

Utilizatorii de e-mail sau adresele IP care ajung pe blacklist (uneori cunoscut─â sub numele de blocklist) sunt identifica╚Ťi ca cei care trimit spam. Exist─â mai multe liste negre publice, iar listele negre private sunt adesea create de furnizorii de servicii de internet (ISP).

├Än afaceri, agen╚Ťii de e-mail marketing prea zelo╚Öi sunt adesea printre cei care se trezesc pe lista neagr─â. De obicei, ace╚Ötia sunt semnala╚Ťi c─â nu respect─â bunele practici de e-mail marketing ╚Öi pot avea foarte multe avertiz─âri de spam.

Whitelist / Blacklist adres─â e-mail – cum po╚Ťi face acest lucru ├«n cPanel?

  • Pentru a whitelista sau blacklista o adresa de mail din cPanel este necesar sa faci logarea ├«n cPanel > Spam Filters.
Blacklist / whitelist - Spam Filters
  • Apas─â pe Show Additional Configurations.
Blacklist / whitelist - Spam Filters
  • Dac─â dore╚Öti Whitelistarea unei adrese, apas─â pe Edit Spam Whitelist Settings -> Add a NewÔÇŁwhitelist_fromÔÇŁ item. Apoi, introdu adresa de e-mail ╚Öi Update Whitelist.
Spam whitelist from
  • Daca dore╚Öt Blacklistarea unei adrese, apas─â pe Edit Spam Blacklist Settings -> Add a NewÔÇŁblacklist_fromÔÇŁ item. Apoi, introdu adresa de mail ╚Öi Update Blacklist.
Spam Blacklist from
Andreea Cioata
>
Andreea Cioata