Blogul pentru o companie este un must-have în multe domenii. Dezvoltarea notorietății brandului nostru pe internet nu ar trebui să se limiteze doar la crearea unui site web sau a unui profil Facebook. Concurența este acerbă în majoritatea industriilor iar clienții sunt mai predispuși să aleagă acele mărci care sunt dovedite, au o imagine bună și au părerea unui expert în domeniu. Una dintre modalitățile prin care crești notorietatea brandului tău este să ai un program activ de blogging.

Parcurgând acest articol vei afla:

  • Ce este marketingul de conținut.
  • De ce merită să creezi un blog pentru companie.
  • Care sunt beneficiile blogging-ului.

Să începem cu începutul, adică cu marketingul de conținut. Această strategie se concentrează pe crearea de conținut de înaltă calitate care este publicat pe diverse canale pentru a crește gradul de notorietate al mărcii în rândul clienților și, în același timp, pentru a influența poziționarea acestuia în motoarele de căutare. Activitățile de marketing bine pregătite pot, printre altele, ajuta la:

  • creșterea vânzărilor;
  • optimizarea costurilor pentru clienți;
  • fidelizarea clienților;
  • creșterea în poziții în motorul de căutare Google (SEO);

Specialiștii apreciază marketingul prin continut întrucât este una dintre cele mai eficiente metode de creștere a implicării publicului, pentru dezvoltarea mărcii și pentru stimularea vânzărilor, fiind totodată un instrument care poate fi utilizat cu ușurință pentru activitățile SEO. Textele, conținutul video, grafica și alte materiale pot fi pregătite în așa fel (de exemplu, folosind cuvinte cheie) pentru a obține poziții mai bune în Google.

Marketing de conținut

O strategie de marketing bazată pe crearea și distribuirea regulată de conținut atractiv, original și util. Acestea sunt menite să intereseze și să mențină un grup de destinatari strict țintit, având un impact major asupra deciziilor acestora. Marketingul de conținut include nu numai rularea unui blog, ci și toate celelalte forme de conținut, cum ar fi cursuri, webinarii, videoclipuri, podcasturi, e-bookuri etc. Ceea ce contează în marketingul de conținut este construirea unei relații pe termen lung cu destinatarul.

Blogul companiei ca parte a strategiei tale de marketing

Blogul companiei în curs de creație

Blogul companiei este, de asemenea, o modalitate prin care creezi conținut, adică reprezintă o parte a strategiei de marketing care ajută la creșterea vizibilității online. Amintește-ți că un astfel de blog este foarte diferit de blogurile personale, chiar și de cele care sunt făcute pentru profit. Cu toate acestea, unul dintre scopurile tuturor tipurilor de bloguri este comun – acela de a ne construi poziția și imaginea.

Când administrezi pagina de blog a companiei, reține că articolele pe care le vei publica trebuie să aibă legătură cu profilul companiei tale, dar nu neapărat să fie legate în mod direct de oferta acesteia.

De exemplu, dacă conduci un magazin de echipamente sportive, merită să creezi un ghid de blog cu privire la selecția echipamentelor sportive, de exemplu mingi pentru vârsta jucătorilor, prezentând produse noi, descriind evenimente interesante din viața companiei sau industriei.

Blogul companiei, un canal de marketing pentru afacerea ta

În mare parte, a avea un blog al companiei înseamnă, de fapt, a crea un canal suplimentar de comunicare de marketing cu destinatarii.

Un blog, la fel ca și comunicarea directă, rețelele sociale sau marketingul prin e-mail, te ajută să îți dezvolți afacerea. Cum? În primul rând, îți permite să crești traficul pe site-ul companiei și oferă vizitatorilor posibilitatea de a trimite întrebări. Prin răspunderea la intrebari si interacționarea cu cititorii construiești relații de încredere și poți astfel să dezvolți relații cu clienții actuali și potențiali.

Datorită instrumentelor adecvate, putem folosi blogul companiei noastre pentru a genera clienți potențiali, care pot fi apoi preluați de echipa noastră de specialiști în marketing sau vânzări.

În plus, nu trebuie să uităm că, cu cât avem mai multe subpagini și intrări valoroase pe site-ul web, cu atât sunt mai mari șansele unei poziții mai ridicate în motoarele de căutare.

Cu toate acestea, nimeni nu încarcă conținut aleatoriu pe site-urile web corporative, ci doar articole, ghiduri și alte materiale utile utilizatorilor. Blogul îți permite să organizezi structura site-ului web și garantează destinatarilor că vor obține cunoștințe și sprijin complementar.

Pe scurt, un blog bussines este o modalitate ieftină de a crea oportunități de vânzare, conținutul de calitate aducând trafic iar vizitatorii nu doar că se întorc, dar sunt șanse chiar mari să cumpere produsul tău. Datorită acestui fapt, dacă postezi pe blog conținut nou în mod regulat, vei avea șanse mai mari să atragi persoane interesate și potențiali clienți pentru produsele și serviciile tale. Conținutul blogului generează și vânzări și trafic ceea ce este minunat.

Blogurile de afaceri – asta se traduce în vânzări?

Când ne uităm la statistici despre blogurile din întreaga lume, le putem întâlni și pe cele referitoare la blogurile de afaceri și utilizarea lor pentru a vinde produse și servicii. Date interesante au fost colectate din mai multe pagini și rapoarte SEOtribunal. Merită să arunci o privire, printre altele, la aceste informații:

  • 66% dintre agenții de marketing din canalul B2B care folosesc un blog pentru munca lor generează mult mai mulți clienți potențiali.
  • companiile care au bloguri pe site-urile lor au cu până la 55% mai mulți vizitatori.
  • 72% dintre agenții de marketing americani din canalul B2B folosesc conținut și link-uri către bloguri de afaceri ca și conținut în canalul de social media.
  • 36% din companiile Fortune 500 au bloguri bussines.
  • 80% dintre agenții de marketing B2B folosesc blogurile ca parte a strategiei lor de marketing de conținut.

Blogul ca pâlnie de vânzări?

Este sigur să spunem că intrările pe blog de pe site-urile web ale companiilor sunt pâlnii de vânzări. Dacă combinăm intrările pe blog cu canalele de social media și marketingul prin e-mail, obținem un instrument extrem de puternic pentru a transforma clienții potențiali în clienți actuali. Un principiu similar funcționează aici la fel ca în comerțul electronic.

Când clientul intră pe site-ul nostru web, există șanse mari ca acesta să revină și să facă o achiziție. Într-un e-shop, clienții sunt atrași de preț și de produs. Un site web al afacerii, un blog face același lucru. Clientul poate fi atras la noi printr-un e-book gratuit, un cod pentru a testa aplicația sau un raport întocmit de noi.

Un exemplu de scenariu ar putea arăta astfel:

  1. Vizitatorul vine pe site-ul nostru de pe canalele de socializare sau din motoarele de căutare.
  2. Vizitatorul vede o ofertă care are scopul de a-l convinge să interacționeze – de exemplu, să completeze un formular de abonare.
  3. Vizitatorul decide să ia o acțiune – de exemplu, descarcă e-book gratuit și se abonează la un buletin informativ.
  4. Lead-ul devine un potențial client care poate fi atras prin marketing prin e-mail și remarketing.
  5. Clientul nu era pregătit să facă o achiziție atunci când a intrat prima dată pe site, dar pentru următoarele zile, săptămâni sau luni este atras de „farmecul” mărcii, care îl educă prin conținut atractiv, îi alimentează nevoile și îi confirmă că este modul corect de a o satisface.

Este bine când formularele de înscriere/formularele de contact apar lângă postările de pe blog. Conform unui raport întocmit de Seotribunal, 66% dintre întreprinderile mici și mijlocii nu au un formular de contact pe bloguri care să permită clienților să contacteze vânzătorul.

Blogul companiei crește puterea și vizibilitatea brandului într-un anumit domeniu

Gradul de autoritate nu este ușor de măsurat. Cu toate acestea, dacă ne uităm la statisticile vizitelor pe blogul nostru, putem verifica ce cuvinte cheie sau termeni au apărut în rezultatele căutării. Datorită acestui fapt, vom putea verifica dacă conținutul nostru este atractiv pentru public.

Cele mai bune bloguri de afaceri răspund la cele mai frecvente întrebări online. Dacă creați în mod constant conținut care este util pentru publicul țintă, atunci sunteți pe cale de a vă construi autoritatea.

Dacă conținutul blogului este util, poți construi cu ușurință relații de afaceri pe termen lung cu potențialii clienți și de asta avem nevoie cu toții în vânzări.

Este posibil ca clientul tău să nu fie pregătit să cumpere acum, dar dacă rămâi „în contact” cu el prin intermediul unui blog (sau mai larg – prin marketing de conținut), ai șanse mari ca brandul tău să fie „top off mind”, adică să fie  primul la care se va gândi când va dori să facă o achiziție.

Tipuri de conținut pentru blogul companiei

Când pregătești conținut pentru un blog corporatist, îți sugerez să îl împarți în două grupuri:

Conținut „pe termen scurt”

Acestea sunt intrări legate de evenimente curente, de exemplu, referitoare la promoția curentă, sau evenimente care pot avea legătură cu marca și produsele tale. Aceste intrări pot funcționa intens pentru tine, dar într-un timp scurt. De exemplu, peste un an sau doi, nimeni nu va fi interesat de „Promovarea de vară a poziționării 2014”.

Conținut „evergreen”

Intrări care răspund nevoilor reale ale utilizatorilor și rămân valabile pe termen lung. Acest tip de conținut va fi la fel de atractiv de-a lungul anilor pe cât este în momentul scrierii și asigură constant un trafic valoros pe website. Un astfel de continut ar fi: „Top 5 greșeli SEO făcute de proprietarii site-urilor web”.

Blogul companiei – ferește-te de capcane!

Conducerea unui blog nu înseamnă doar beneficii. Există și riscuri, costuri și responsabilități asociate cu derularea acestuia. Ar fi mai bine fii conștient de ele de la început.

Costurile inițierii unui blog de companie

Dacă compania ta are deja un site web, costurile financiare ale derulării unui blog sunt practic inexistente, asta dacă aveți un template de site web care include o secțiune de blog. Dacă nu, va trebui să cumpărați un template sau să plătiți un dezvoltator web.

Costul alternativ al creării de conținut pentru un blog

Cu toate acestea, administrarea unui blog este costisitoare pentru că, dacă vrei să o faci bine, cineva trebuie să-și investească timpul în el. Chiar dacă cel care creează conținut este un angajat cu normă întreagă, când scrie pentru blog – nu face altceva în momentul respectiv, nu?

Interacțiuni neașteptate

Când conduci un blog, trebuie să fii conștient de faptul că oamenii ar putea dori să comenteze postările tale. Uneori va fi ură, alteori întrebări substanțiale despre oferta ta, alteori discuții puțin „off topic”. Fii pregătit pentru astfel de interacțiuni, deoarece comentariile lăsate fără un răspuns vor arăta pur și simplu slabe.

Calitatea conținutului de pe blog

Pentru a face blogul mai atractiv, conținutul ar trebui să fie unic. Daca nu ai multe resurse in compania ta, tentatia este sa externalizezi aceasta sarcină. Un copywriting externalizat va funcționa în principal în industrii simple care nu necesită cunoștințe de specialitate avansate. Costul pregătirii unei astfel de intrări, evident în funcție de volum, va fi relativ mic.

Totuși, dacă domeniul tău este un domeniu de specialitate „dificil”, să fii pregătit să plătești o sumă mai mare de bani pentru o intrare bine pregătită.

Costurile ilustrației

De exemplu, dacă blogul companiei tale urmează să îți prezinte produsele, este posibil să ai nevoie de fotografii de înaltă calitate, ceea ce înseamnă să lucrezi cu un fotograf. În alte zone, fotografiile atent selectate din stoc, adică baza de date foto de unde cumpărăm fotografii gata făcute, vor funcționa. Există stocuri gratuite și plătite. Când utilizați stoc, reține că aceeași fotografie poate apărea și în alte locuri de pe web.

Creare de conținut ca plăcere. Doar ca plăcere.

Crearea de conținut nou te poate împlini… dar asta nu înseamnă că obiectivele tale de afaceri vor fi îndeplinite. Pentru ca obiectivele de afaceri legate de implicarea utilizatorilor cu conținut să fie îndeplinite, este esențial să implementezi măsurile adecvate. Prin urmare, capcana este să te concentrezi asupra conținutului și să neglijezi stratul analitic.

Lipsa planului de articole pentru blog

Ca orice activitate, mai ales una obișnuită, un blog necesită o planificare solidă. Fără el, o mizerie ar pătrunde rapid în ea. Deoarece un blog de afaceri de obicei nu vinde direct, există o tentație puternică de a „amâna” sau de a considera problemele de planificare ca „nefiind foarte importante”.

Dacă îl abordezi în acest fel – blogul tău se va opri (sau nu va începe) să aducă rezultate. Pentru ca acesta să funcționeze bine – trebuie să planifici constant publicații, de preferință minim cu câteva săptămâni înainte.

Creare de conținut pe blog fără SEO

Să scrii pentru oameni, este desigur, un lucru foarte bun… dar poți scrie atât pentru oameni, cât și pentru roboți în același timp! Un blog este o mină de oportunități SEO.

Actualizarea regulată a conținutului unui blog corporativ

O mare parte din conținutul „veșnic verde” este conținut care trebuie actualizat din când în când. Lumea nu stă pe loc. Prin urmare, este o practică excelentă să revizuiești și să actualizezi intrările anterioare. Astfel veți obține două tipuri de beneficii:

  • Vei arăta roboților de indexare că blogul tău merită să fie citit pentru că  oferă cunoștințe de actualitate
  • Vei fi credibil pentru cei care îți citesc blogul.

Creează un blog al companiei și urmărește-i rezultatele!

Subiectul de măsurare a efectelor comerțului electronic este amplu. Pentru a-ți sări în ajutor, voi enumera pur și simplu câteva exemple de elemente care ar trebui luate în considerare atunci când analizezi efectele derulării unui blog de companie:

  • numărul de vizite pe site-ul tău web;
  • timpul pe pagină;
  • lățimea vizitei;
  • numărul de intrări directe;
  • numărul de comentarii la postări;
  • numărul de mențiuni obținute în rețelele de socializare;
  • numărul de evaluări pentru intrări individuale;
  • meritele comentariilor lăsate;
  • acțiunile utilizatorilor pe care blogul ar fi trebuit să le încurajeze, de exemplu, abonarea la newsletter,
  • numărul de expresii indexate pe Google pentru domeniul tau;
  • costul mediu pentru expresiile cheie din rezultatele căutării;
  • trafic redirecționat organic;

Blogul companiei – concluzie

În aproape fiecare industrie un blog de companie poate contribui la multe efecte pozitive. Creează conținut în mod regulat și vei fi recompensat cu mai multe interacțiuni cu potențiali clienți, mai mult trafic, poziții mai mari pe Google și, în sfârșit, rezultate financiare.

Dacă ceva din această postare te-a inspirat sau dacă nu ești de acord cu ceva, lasă un comentariu. Mi-ar plăcea să discutăm mai multe despre gestionarea unui blog.

>
Artur Pajkert
De 20 ani împărtășește cunoștințe și sfaturi despre e-marketing și găzduire în calitate de manager, autor de publicații, speaker, blogger și lector universitar.

3 răspuns către "Blogul companiei. Numeroase beneficii și… 9 capcane!"

  1. yummi spune:

    Kjo është një ditë shumë e gëzueshme e jetës sime për shkak të ndihmës që më dha LORD LARRY duke më ndihmuar të kthej ish-in tim me magjinë e tij të fuqishme, dhe punën e shtatzënisë që ai bëri i jam shumë mirënjohës ndaj tij Faleminderit shumë LORD LARRY për punë e madhe që keni bërë. Tani, mund të them me guxim se më kanë thirrur në vendin tim të punës, vajza ime është kthyer në shtëpi dhe jam testuar shtatzënë këtë mëngjes pas Tekstit Mjekësor që kalova këtë mëngjes në vendin tim të punës. Dua ta përdor këtë medium për t’ju falënderuar shumë dhe do të vij personalisht t’ju them mirënjohje. Ju mund t’i dërgoni email atij dhe ai mund të bëjë më shumë për ju gjithashtu sepse e di që ka njerëz që kanë nevojë për ndihmën e tij si unë. Adresa e tij e emailit: (doctorlarry268@gmail.com) Whatsapp: +2349045968228

  2. yummi spune:

    Kjo është një ditë shumë e gëzueshme e jetës sime për shkak të ndihmës që më dha LORD LARRY duke më ndihmuar të kthej ish-in tim me magjinë e tij të fuqishme, dhe punën e shtatzënisë që ai bëri i jam shumë mirënjohës ndaj tij Faleminderit shumë LORD LARRY për punë e madhe që keni bërë. Tani, mund të them me guxim se më kanë thirrur në vendin tim të punës, vajza ime është kthyer në shtëpi dhe jam testuar shtatzënë këtë mëngjes pas Tekstit Mjekësor që kalova këtë mëngjes në vendin tim të punës. Dua ta përdor këtë medium për t’ju falënderuar shumë dhe do të vij personalisht t’ju them mirënjohje. Ju mund t’i dërgoni email atij dhe ai mund të bëjë më shumë për ju gjithashtu sepse e di që ka njerëz që kanë nevojë për ndihmën e tij si unë. Adresa e tij e emailit: (doctorlarry268@gmail.com) Whatsapp: +2349045968228

  3. LILIANNIKKY spune:

    Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi foarte fericită din viața mea datorită ajutorului pe care mi l-a oferit Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit de 6 ani și a fost atât de îngrozitor pentru că soțul meu chiar mă înșela și căuta să divorțeze, dar când am dat peste e-mailul Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recapete fostul și ajuta la repararea relatiei. și îi face pe oameni să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea și apoi i-am cerut ajutorul, dar spre surprinderea mea, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată că acum sărbătoresc pentru că soțul meu s-a schimbat total definitiv. Întotdeauna vrea să fie lângă mine și nu poate face nimic fără cadoul meu. Îmi place foarte mult căsnicia mea, ce sărbătoare grozavă. Voi continua să mărturisesc pe internet pentru că Dr.saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. AI NEVOIE DE AJUTOR ATUNCI CONTACTATI ACUM DOCTORUL SAGURU PRIN EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com El este singurul raspuns la problema ta si te face sa te simti fericit in relatia ta. și și el perfect în 1 Vraja de IUBIRE 2 CÂȘTIGĂ EX-ÎNAPOI 3 FRUCLE PANTECULUI PROMOVARE 4 VRAJI 5 PROTECȚIA VRAJILOR 6 Vraja de afaceri 7 Vraja de MUNCĂ BUNĂ 8 Vraja de loterie și Vraja de caz de instanță

Adaugă comentariul

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Cauți mai departe?