WordPress este unul dintre cele mai populare instrumente pentru construirea de site-uri web și bloguri. Alegerea sa este susținută de multitudinea de teme grafice, o administrare ușoară și un număr mare de plugin-uri gratuite și contra-cost. Care este diferența dintre o postare și o pagină?
WordPress nu va fi greu de înțeles pentru un utilizator nou, dar poate surprinde cu unele soluții. În plus, persoanele care nu au avut contact până acum cu acesta se pot întreba care este diferența dintre o postare și o pagină de pe această platformă. Mai jos vei găsi răspunsul.
Din acest articol vei învăța:
- Diferența dintre o postare și o pagină bazată pe analogie;
- De ce structura site-ului web nu ar trebui să fie puternic dezvoltată;
- Când e momentul potrivit pentru a utiliza pagini sau postări;
Ce este o pagină în WordPress?
Pentru a explica diferența dintre pagini și postări, este util să folosești o analogie. Pagina este ca un folder cu un document. Conține de obicei niște informații permanente, de tipul celor care se pot schimba, dar odată introduse, acestea apar într-un „Tab meniu”.
De exemplu, dacă site-ul nostru WordPress este imaginea companiei, atunci probabil că acesta va conține următoarele pagini: „Despre noi”, „Contactează-ne”, „Istoricul companiei”, „Oferta companiei” etc. Fiecare conținut care se regăsește pe astfel de pagini poate fi, bineînțeles, îmbogățit cu fotografii, videoclipuri etc. Paginile pot fi construite liber și, cu ajutorul editorului de blocuri, le poți oferi un aspect individual.
A doua diferență foarte importantă între o pagină și o postare este că pagina are o structură ierarhică. Aceasta înseamnă că fiecare pagină poate avea fie un părinte (adică o pagină părinte) fie să fie părinte în sine (adică va avea pagini copil sub ea). Precum în exemplul de mai jos:
- Despre noi (părinte)
- Istoricul companiei (copil)
- Obiectivele companiei (copil)
- Obiective pe termen lung (nepot)
- Obiective pe termen scurt (nepot)
- Contact (copil).
În plus, trebuie amintit că, deși o pagină poate fi atribuită unui singur părinte, fiecare pagină poate avea un număr infinit de copii și nepoți. Să ne amintim, însă, că nu merită să facem o structură ierarhică foarte complicată, deoarece vizitatorii site-ului se vor plictisi ușor cu o astfel de navigare. Există o regulă generală care spune că atunci când se creează o pagină, structura meniului trebuie construită în așa fel încât cititorul să poată găsi informațiile de care este interesat în maximum trei clicuri.
Paginile și aspectul lor în meniu
Meniul din WordPress poate fi modificat liber. Poate conține link-uri către pagini, postări, link-uri selectate de noi și chiar către o anumită ancoră din document. În meniu putem seta cu ușurință aspectul paginii. Meniul afișează automat pagini noi și îți permite să le aranjezi în ce ordine dorești.
De asemenea, merită să ne amintim că paginile nu au așa-numitul teaser. Un teaser este un fragment dintr-o intrare afișată în lista de intrări. Există două tipuri de teasere, în funcție de tema pe care o utilizezi. Primul tip de teaser este generat automat prin tăierea primelor cuvinte ale postării, iar al doilea tip de teaser este introdus manual, prin crearea de conținut într-un câmp special la crearea postării.
Teaser-ul este rezervat pentru postări. Paginile nu pot fi etichetate și nu au categorii care sunt rezervate pentru postări. De asemenea, paginile nu apar în fluxurile RSS.
Ce reprezintă o postare în WordPress?
Dacă pagina este un folder cu un document, atunci postarea este o fișă de calendar pe care luăm note. Postarea poate fi editată la fel ca pagina. Poate conține text, fotografii, videoclipuri sau alt tip de conținut. Postării i se poate atribui data publicării, autor, biografie și o categorie sau mai multe categorii.
În plus, postările pot avea un teaser, oferă opțiunea de a folosi eticheta <!—more—>, care afișează doar o parte a postării și, pentru a o citi, trebuie să faci clic pe linkul corespunzător. Cum arată pe blog?
Să presupunem că avem un blog cu știri despre cărți. Când pregătim o nouă postare despre premiera cinematografică a filmului „It” bazată pe proza lui King, putem atribui unei astfel de intrări următoarele categorii: „film”, „cărți”, „Stephen King”.
Etichetele pot conține același lucru plus conținut suplimentar, de exemplu: „adaptare de film”, „lansări în cinema” etc. Ceea ce înseamnă că o postare pe blog o să apară în fiecare dintre categoriile selectate. Etichetele sunt un element important pentru SEO și, în plus, sunt foarte utile întrucât făcând clic pe o anumită etichetă, ne apar toate postările cu acea etichetă.
Unde sunt afișate postările?
De cele mai multe ori, o pagină pe WordPress este configurată în așa fel încât să existe un loc pentru teaserii de intrări pe site-ul principal. Postările sunt afișate în ordinea în care au fost adăugate (data la care au fost adăugate decide ordinea), cu excepția cazului în care avem unele plugin-uri speciale care le modifică. Intrările apar și în fluxul RSS, un aspect foarte bun pentru blog, deoarece mulți cititori folosesc această opțiune.
Postări ca element din meniu?
Da, este posibil deoarece fiecare intrare are propriul URL. Datorită acestui lucru, putem redirecționa către o intrare interesantă din meniu. Cu toate acestea, este o opțiune rar folosită. Mai des, pur și simplu întâlnim redirecționarea către subpagina corespunzătoare, unde sunt toate postările. De exemplu, putem redirecționa către site-ul companiei la fila „Blog”, unde putem citi informații interesante din istoricul companiei.
Alegerea tipului de conținut: postări sau pagini?
Principiul este foarte simplu. Postările oferă conținut nou care apare periodic, în care descriem ceea ce s-a întâmplat în companie sau publicăm recenzii, scriem despre știri, publicăm știri legate de afacerea noastră.
Paginile servesc pentru a oferi conținut permanent. Este vorba despre informații despre companie, blog, articole importante care trebuie evidențiate în pagină. Paginile pot conține formulare de contact etc.
Apropo
Deoarece citești această postare despre WordPress – asigură-te că instalarea WordPress este făcută într-un loc „de încredere”. WordPress poate funcționa mai bine sau mai rău, în funcție de serverul pe care este stocat website-ul tău. Asigură-te că citești înainte despre găzduirea WordPress.
Diferența dintre o postare și o pagină – rezumat
Paginile și postările pot fi folosite alternativ și, de fapt, uneori este mai bine să adaugi conținut pe pagină în loc de o nouă postare, astfel încât să fie ușor accesibil în meniu pentru toți cei care vizitează site-ul. Acest lucru se întâmplă în situații excepționale și este mai bine să folosești reguli general acceptate, datorită cărora site-ul web va fi mult mai transparent și ușor de utilizat.
„Cât de repede se încarcă pagina mea creată în WordPress? Timpul de încărcare al paginii este suficient de scurt, pentru ca cititorii să nu o părăsească înainte de încărcare?” Astfel de întrebări ar trebui să-și adreseze fiecare proprietar al unei pagini online, nu doar celei create în WordPress. Viteza cu care conținutul apare pe ecranul […]
Versiunea WordPress este unul dintre elementele unui studiu mai amplu, ciclic. Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de hosting, monitorizăm, în mod constant, peste patru sute de mii de domenii din România și suntem bucuroși să împărtășim expertiza noastră – de aceea începem să publicăm rapoarte despre starea WordPress-ului în România. Raportul include starea, […]
Versiunea WordPress este unul dintre elementele unui studiu mai amplu, ciclic. Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de hosting, monitorizăm, în mod constant, peste patrusute de mii de domenii din România și suntem bucuroși să împărtășim cu tine cercetarea noastră. Raportul include starea CMS-ului WordPress în România, pe care am putut să o analizăm […]
Cauți mai departe?