Ești începător și dorești să începi o carieră în crearea de site-uri web? Poate doar ai nevoie de un ghid pentru primul site web al afacerii tale? Indiferent de motivul pentru care ai început să citești acest articol, stai fără griji – la final o să știi exact care este opțiunea pentru tine și afacerea ta!
Un site web este necesar pentru o prezență digitală completă – oricât de prezent ai fi în social media sau pe alte canale, acestea își pot schimba oricând algoritmul și să te aducă în ipostaza în care îți pierzi urmăritorii pentru care ai muncit constant, prin creare de conținut!
Astfel, să vedem care sunt cele mai comune 4 opțiuni pentru crearea unui site web!
Folosește un website builder
Prima opțiune necesită aportul tău, însă într-o măsură nu foarte mare. Conceptul de SaaS (Software as a Service) a penetrat piața digitală destul de puternic, mai ales prin aceste constructore de website-uri.
De la un website builder poți primi, practic, o interfață extrem de plăcută și ușor de folosit – în general, de tipul drag&drop – iei un block de cod care deja e stilizat și-l așezi unde crezi tu că s-ar încadra în pagină. În general, acele block-uri de cod sunt: imagini, texte, butoane, videoclipuri, bannere, etc.
Un website builder nu este complicat de folosit, însă tot timpul aceste website buildere costă o anumită sumă lunar. Printre cele mai cunoscute amintim Wix sau WordPress.com!
Creează-ți propriul site web cu ajutorul CSS, HTML, și JavaScript
Dacă în cazul primei opțiuni implicarea ta este una minimă, în cazul opțiunii cu numărul 2, tu vei face toată munca! Crearea propriului site web prin diferite limbaje de programare nu este, în 2021, o opțiune preferată de multe persoane, deoarece există opțiuni mult mai ușoare.
Totuși, un procentaj mic dintre voi, cei care citiți acest articol, sunt îndeletniciți în ale codului! Dacă acesta este cazul tău, atunci poate că ar fi o soluție să-ți creezi propriul site web cu ajutorul codului, deoarece o să ai control total asupra deciziilor tale creative.
Angajează un web designer sau o agenție
Facem slalom printre opțiuni pentru a ne asigura că fiecare nevoie și fiecare set de abilități este atins! În cazul opțiunii 3, aportul tău este mai puțin decât minim – tu vei primi doar anumite versiuni ale site-ului web de la designer sau agenție și pe baza acelora, vei da mai departe feedback pentru anumite schimbări.
Deși crearea unui website printr-un web designer sau o agenție poate fi costisitoare, această opțiune îți câștigă foarte mult timp. De asemenea, rezultatul final va fi unul calitativ, deoarece lași un task complicat pe mâna unor experți!
Încearcă să creezi site-ul cu ajutorul unui CMS
Un ultim punct la care trebuie să facem referire, deoarece este una din metodele preferate de toată lumea, este crearea unui website cu ajutorul unui CMS. Un CMS (Content Management System) este o platformă mult mai puternică decât un website builder, însă și mai complicat de folosit.
Cel mai cunoscut CMS este WordPress.org, platforma open-source care deține 60% din piața CMS-urilor și peste 40% din site-urile create la nivel mondial sunt făcute prin WordPress.
Crearea unui site web cu ajutorul unui CMS poate părea, la început, un task complicat, însă după câteva tutoriale și câteva ore petrecute în CMS o să vezi că site-ul tău deja prinde contur.
Deci? Cum ar trebui să-mi creez site-ul web?
Răspunsul la întrebarea asta este simplu: depinde. În funcție de ce ai citit până acum probabil îți dai seama, într-o anumită măsură, cum ar trebui să fie construit site-ul tău web. Ideal ar fi să existe o anumită combinație de elemente – poți să-ți creezi tu o bună parte din site printr-un website builder sau un CMS și să apelezi la un designer în cazul în care te împotomolești.
Opțiunea 3 este una complicată și noi te-am sfătui să stai departe de ea – CMS-urile sunt instrumente capabile, care te ajută să renunți la unele cutume vechi din lumea codului!
Tu în ce mod ți-ai creat site-ul web? Lasă-ne un comentariu cu opțiunea preferată de tine!
Comertul electronic face posibilă deschiderea ușilor magazinelor lor virtuale. Vânzarea online facilitează accesul unui public larg la magazinele mici, specializate și la marile magazine. Deși există multe modalități de a vinde consumatorilor pe internet, principalul avantaj al vânzării online este că puteți vinde consumatorilor oriunde, oricând. Puteți întâlni clientul unde și când cumpără. Nu contează […]
Serverele virtuale partajează un singur server fizic, dar fiecare câștigă avantajele de a-și putea configura spațiul ca și cum ar aparține în totalitate lor. Acest lucru le oferă un grad ridicat de flexibilitate, împreună cu un element suplimentar de confidențialitate, totul la o fracțiune din costul unui server dedicat. Tehnologia de virtualizare evaluează serverul în […]
Domeniul digital a luat amploare, în ultimii ani, într-un mod pe care nici unii analiști nu l-au preconizat. Totuși, România este încă la coada clasamentului în ceea ce privește încrederea în cumpărăturile online – doar 45% dintre români au cumpărat online anul acesta. Evoluția există, dar ce ar trebui să ne dea de gândit acest […]
Cauți mai departe?