Găzduirea site-ului este unul din principalele aspecte de luat în considerare atunci când vă decideți să lansați un site web. În funcție de nevoile operaționale ale site-ului web se va selecta tipul de găzduire. Proprietarii de afaceri mici se orientează de obicei spre găzduirea partajată, în schimb ce webmasterii care se pregătesc pentru creșterea site-ului sau pentru volum mare de trafic, au nevoie de servere dedicate, care să le ofere flexibilitate, performanță și securitate.
Companiile folosesc servere dedicate în diverse scopuri. Majoritatea cazurilor de utilizare prezintă unele similitudini, cum ar fi nevoia de performanțe ridicate și medii personalizate. Pentru unii, nevoia de confidențialitate este factorul decisiv.
În cele ce urmează, o să vă prezint ce sunt serverele dedicate și beneficiile acestor soluții de găzduire:
Un server dedicat oferă site-ului dvs. web propriul server individual, ceea ce înseamnă că nu trebuie să partajați aceleași resurse de server cu mai multe site-uri sau aplicații. Acest lucru permite site-urilor web cu cerințe intense de trafic să ofere utilizatorilor finali o experiență de utilizator consistentă și de încredere (UX), chiar și în timpul creșterilor mari de trafic.
Furnizat de un furnizor de găzduire, acest server este complet dedicat dvs. și site-ului dvs. web, ceea ce înseamnă că veți avea control deplin asupra configurației serverului și acces la toate resursele serverului dvs. (de obicei, furnizorii de găzduire oferă asistență tehnică a serverului atunci când este necesar).
Avantajele serverelor dedicate
Optimizarea vitezei și performanța site-ului – având în vedere că nu partajați puterea de procesare a serverului, lățimea de bandă sau memoria cu alte site-uri, înseamnă că puteți controla în orice moment, locul în care resursele dvs. sunt utilizate.
Control complet al serverului – Configurare hardware și software personalizată: clientul are acces root nerestricționat la server și poate personaliza CPU, RAM, spațiu pe disc și software.
Implementarea măsurilor avansate de securitate – Folosind un server dedicat, veți avea propria adresă de protocol Internet (IP) și libertatea de a stabili măsuri de securitate personalizate pentru cerințele specifice ale site-ului dvs.
SEO îmbunătățit – Se știe că viteza site-ului este unul dintre factorii de clasificare pe care Google îi folosește pentru a determina clasarea motorului de căutare. Mai mult, cercetările au arătat că ar putea folosi „timpul până la primul octet” ca mijloc oficial de măsurare. Ce înseamnă asta? În termeni simpli: un site web rapid vă va ajuta să vă prezentați mai sus în rezultatele căutării Google, în timp ce un site web lent vă va face probabil să vă prezentați mai jos.
Servere private virtuale vs servere dedicate
Un server privat virtual (VPS) este un tip de serviciu de găzduire de site-uri web care combină găzduirea partajată cu găzduirea dedicată. Folosind tehnologia de virtualizare, un VPS instalează un strat virtual deasupra sistemului de operare al unui server dedicat pentru al împărți în segmente separate. Fiecare segment dedicat este apoi atribuit unui site web individual, oferindu-i site-ului o soluție de găzduire mai robustă, configurabilă și consistentă decât un server complet partajat.
Acest lucru face ca cazurile de utilizare optime între VPS și servere dedicate să fie destul de diferite. Un VPS este cel mai bun pentru site-urile de dimensiuni medii care nu se așteaptă la creșteri mari ale traficului, în timp ce un server dedicat este cel mai potrivit pentru site-urile la scară largă, cu trafic mare, care intenționează să crească cu un serviciu de găzduire.
Cum funcționează un server dedicat?
Clientul are control hardware și software complet asupra unui server dedicat, iar singura limită este capacitatea serverului. Utilizatorul poate mări sau micșora limita de utilizare, care dictează prețul lunar. Plătiți pentru capacitatea totală, indiferent dacă îl folosiți sau nu.
În timp ce furnizorul de găzduire vă închiriază serverul, computerul este al dvs. de gestionat. Dacă configurați un server dedicat neadministrat, sunteți responsabil pentru:
Determinarea specificațiilor hardware.
Configurarea sistemelor de operare (sisteme de operare).
Alegerea și integrarea instrumentelor pentru executarea operațiunilor.
Construirea unui perimetru de securitate în jurul infrastructurii.
Optimizarea performanței și a utilizării resurselor.
Utilizarea unui plan dedicat gestionat simplifică sarcinile de mai sus, dar va trebui totuși să luați decizii de configurare, instrumente și integrare. Odată configurat, serverul dedicat rulează în centrul de date al furnizorului, iar clientul poate controla computerul prin acces root nerestricționat.
În calitate de proprietar de companie, este important să luați o decizie de găzduire a site-ului web care să reflecte cerințele unice ale site-ului dvs. și bugetul dvs. Dacă site-ul dvs. se confruntă cu o creștere exponențială sau cu cereri crescute de trafic, optarea pentru o soluție dedicată de găzduire web vă va oferi mai multă agilitate decât partajarea unui server cu alte site-uri web. Cu un server dedicat, puteți optimiza cu ușurință configurațiile serverului, puteți fi pregătiți pentru creșterea traficului în rețea și puteți stabili standarde de securitate solide care să răspundă nevoilor unice ale afacerii dvs.
Recomandate pentru tine
Cum să obțineți o adresă de e-mail profesională cu un domeniu personalizat?
În ciuda mijloacelor alternative de comunicare interumane, e-mail-ul e în continuare o modalitate activă de comunicare, intens folosită atât în organizații, cât și în afara acestora. Dacă vă gândiți să începeți o afacere, propria agenție sau să fiți independent, este absolut esențial să aveți o adresă de email profesională. Atât lansarea unui site web, cât […]
Diferenta dintre gazduire web, domeniu si website
Posibil să fi auzit termenii găzduire web și domeniu în mai multe articole și ghiduri despre cum să creați un site web. Ambele sunt elemente esențiale ale unui website și îndeplinesc funcții diferite. Ce este găzduirea web? Găzduirea web este o tehnologie necesară pentru ca site-ul dvs. web să fie accesibil online public sau privat. […]
Avantajele comertului online
Comertul electronic face posibilă deschiderea ușilor magazinelor lor virtuale. Vânzarea online facilitează accesul unui public larg la magazinele mici, specializate și la marile magazine. Deși există multe modalități de a vinde consumatorilor pe internet, principalul avantaj al vânzării online este că puteți vinde consumatorilor oriunde, oricând. Puteți întâlni clientul unde și când cumpără. Nu contează […]
Cauți mai departe?