Ce este CloudFlare?
CloudFlare protejează și accelerează orice website online. Odată ce un website este o parte a comunității CloudFlare, traficul acestuia va trece prin intermediul infrastructurii acestei rețele la nivel mondial. Aceasta optimizează timpul de răspuns al paginilor web. Astfel vizitatorii obțin cel mai bun timp posibil de încărcare a unei pagini web. De asemenea, Cloudflare blochează traficul roboților sau accesările abuzive pentru a nu irosi resursele serverului.
Cum funcționează?
Tehnologia CloudFlare este construită asemenea unui CDN (Content Delivery Network). Pe baza unui sistem cloud, care folosește servere din locații diferite de pe întreg globul. CloudFlare acționează ca un proxy server. Accesarea site-ului va afișa cache-ul site-ului din punctul cel mai apropiat de vizitator pentru a avea o viteză mai bună de încărcare.
Traficul va trece prin rețeaua CloudFlare și va accelera timpul de încărcare al paginilor prin mai multe metode. Una din ele ar fi rutarea către căile cele mai eficiente, comprimarea pachetelor de date și caching.
Îmbunătățirea vitezei de încărcare poate fi benefică pentru site-ul tău. Vizitatorii pot reveni mai des și cu vizite mai lungi.
CloudFlare păstreaza în cache o copie a site-ului. Astfel, în cazul puțin probabil ca serverul, pe care este găzduit, sa fie indisponibil, site-ul nu va avea de suferit. Există două posibilități: să afișeze în continuare din cache, ca și cum acesta ar fi online, sau să afișeze pentru vizitatori un mesaj de mentenanță a site-ului.
De asemenea, CloudFlare mai are calitatea de a proteja site-ul de atacuri precum spam comments, SQL Injection, cross-site scriping. Această tehnologie folosește date de la Project Honey Pot și de la o variatate de alte surse pentru a identifica amenințările online pentru site-ul tău. Dat fiind faptul că traficul trece prin sistemul CloudFlare, acesta poate opri atacul înainte ca site-ul să fie afectat.
Conform statisticilor CloudFlare, site-ul se încarca cu până 30% mai repede și consumă cu până la 65% mai puțină bandă (trafic).
Cum poate fi activat
Pentru activarea serviciului te invităm să consulți pagina lor oficială. Primele statistici vor fi disponibile în 24 de ore de la activare.
Ca și în viața reală, cea virtuala vine cu riscuri, amenințări și modalități de sabotaj. Una din cele mai des întâlnite amenințări, cu care absolut toți internautii au de-a face, se numește SPAM. Aceasta face pierderi de zeci de miliarde de dolari anual pe tot globul. Din acest articol vei învăța: Cum să scap de […]
În primul rând, este important să înțelegi ce este o adresă IP. Această prescurtare vine de la Internet Protocol și este o adresă care este atribuită fiecărui domeniu de pe web (de exemplu: 216.58.217.206). Acestea sunt mapate la nume de domenii folosind ceea ce se numește DNS. Te poți gândi la DNS ca la o […]
Orice afacere pe Internet, fie că vorbim de un simplu blog sau un magazin virtual de anvergură, are nevoie de gazduire web (hosting). Fără găzduire, domeniul tău nu va putea fi accesat! Întrebarea, pe care si-o adresează, de regulă, micii întreprinzatori, mai ales cei care nu au mai avut de-a face cu mediul online este: […]
Cauți mai departe?