Orice website are nevoie de hosting (găzduire web) – probabil ai auzit această sintagmă de mai multe ori, dacă te-ai gândit să-ți creezi un website. Totuși, de ce e necesar ca fiecare site web să aibă parte de o găzduire? Despre asta o să discutăm în articolul de azi!  

Ce alt loc mai potrivit să-ți cumperi găzduire pentru site-ul tău web decât Cyberfolks.ro? Intră acum pe site-ul nostru, analizează pachetele și alege-l pe cel mai potrivit pentru tine și site-ul tău web! 

După cum am precizat deja, astăzi vom discuta despre găzduire web – cum funcționează găzduirea web, de ce este importantă dacă vrei să ai un website, care sunt tipurile de găzduire web disponibile pentru site-ul tău și la ce factori trebuie să fii atent atunci când îți alegi găzduirea web! 

Cum funcționează găzduirea web? 

Ca un website să fie vizibil pe internet pentru toată lumea, acesta are nevoie să-și țină tot conținutul și datele website-ului (HTML, CSS, JavaScript) pe un server. Orice calculator poate fi transformat într-un web server, însă este foarte complicat și internetul tău prin Wi-Fi nu poate suporta un număr de vizitatori concomitent.  

Altă opțiune – cea aleasă de toată lumea! – este să îți cumperi hosting de la un web host. Practic, închiriezi spațiu pe serverul unui web host, unde îți pui și tu datele site-ului tău web. Orice companie de hosting e pregătită să-ți ofere nu doar spațiu pe server, ci și alte servicii necesare pentru un site web: domeniu web, certificat SSL sau modalități de administrare a site-ului web.  

Găzduirea web nu este de un singur fel – dar despre asta discutăm mai multe la punctul 3, tipuri de găzduire web disponibile pentru site-ul tău! 

De ce este importantă găzduirea web? 

Orice companie de web hosting se preocupă, în primul rând, cu menținerea server-ului web sus pentru o perioadă cât mai îndelungată. Orice web hosting care nu garantează un uptime de 99% nu investește destul în infrastructura serverlor proprii.  

Găzduirea web e importantă deoarece îți permite ție, ca persoană ce ai nevoie de un website, să faci acel site disponibil pentru o perioadă cât mai lungă de timp utilizatorilor tăi. Un site web care este constant pregătit să primească utilizatori va fi ideal pentru orice afacere. Un antreprenor nu-și permite să piardă vânzări din cauza unui setup de hosting prost realizat, nu-I așa? 

Ultimul motiv, dar probabil cel mai important, pentru care găzduirea web este necesară, este că website-ul tău nu poate exista fără a fi găzduit pe un server! E atât de simplu. Dacă vrei ca site-ul tău să aibă utilizatori și să fie vizibil de toată lumea, achiziționează-ți o găzduire web! 

Tipuri de găzduire web disponibile pentru site-ul tău web? 

După cum am spus deja, nu există un singur de tip de găzduire web. Noi oferim 3 tipuri diferite de Găzduire, în funcțe de nevoile fiecăruia: shared hosting, VPS Hosting și servere dedicate.  

Shared hosting presupune ca site-ul tău să fie poziționat pe un server, cu alte site-uri web, și să împărțiți datele acelui server. În general, site-urile care sunt la început sau cele cu un trafic mic optează pentru o astfel de opțiune – deci, dacă ești la început, probabil că acest tip de găzduire este perfect pentru tine. 

Hosting-ul VPS (Virtual Private Server) creează un server privat virtual, pe care doar site-ul tău web se află. Un VPS este potrivit pentru site-urile web care au un trafic crescut, pentru magazinele online care au multe produse și au nevoie de un spațiu mare. 

Serverele dedicate sunt cele mai puternice soluții. Site-urile web mari, cu trafic foarte mare au nevoie de un server dedicat. Practic, îți cumperi propriul loc într-un dataserver. Această metodă, deși cea mai costisitoare, este cea mai rapidă și cea mai sigură metodă de hosting disponibilă pe piață. 

După ce ai citit toate aceste descrieri, te-ai hotărât care e hosting-ul perfect pentru tine și website-ul tău? Dacă nu, citește continuarea articolului, pentru a te asigura că ești pus în temă! 

La ce trebuie să fii atent atunci când îți alegi găzduirea web? 

Există câțiva factori la care trebuie să fii atent atunci când îți alegi găzduirea web pentru site-ul tău. În primul rând, fii atent la viteza oferită de servere. Ca acestea să fie rapide, trebuie să aibă infrastructură cu adevărat performantă. 

După cum am spus deja, performanța este, de asemenea, crucială. Site-ul tău trebuie să fie disponibil oricând. Dacă un provider de hosting nu-ți promite un uptime cât mai apropiat de 100%, atunci poate că ar trebui să te gândești mai bine înainte să faci o alegere. 

Securitatea poate fi, de asemenea, un factor foarte important pentru orice site web. Un web hosting sigur va lua toate măsurile necesare ca serverul să nu-I fie invadat de probleme de securitate!  

Trebuie luat în considerare și support-ul tehnic și comercial. O să existe, uneori, anumite probleme, a căror soluție o vei găsi cu ajutorul specialiștilor Cyberfolks.ro. 

Concluzii despre web hosting 

În final, suntem siguri că ai aflat mai multe despre web hosting sau găzduirea web decât știai atunci când ai dat click pe acest articol! Necesitatea unui web hosting este clară dacă vrei să ai un site web, iar investiția este una minimă!  

 

Tu de unde ți-ai cumpărat web hosting? Te așteptăm aici! 

>
Adrian Chiruță
Scopul meu este de a oferi servicii perfecte pentru cei care doresc să își stabilească prezența online. Cred că este esențial ca experiența clientului să depășească așteptările și de aceea mă dedic să asigur că fiecare aspect al proiectului este executat la cel mai înalt standard.

Cauți mai departe?