Cel mai frecvent motiv pentru schimbarea diferitelor infrastructuri, mai exact pentru care oamenii și organizațiile doresc să migreze site-urile web, este creșterea necesară a resurselor. Resursele existente, pur si simplu, nu sunt suficiente pentru a ține pasul cu ritmul alert de evoluție al website-ului. Costurile mari nu mai sunt justificate.

Din acest articol vei afla:

  • când este necesar să te gândești la migrare;
  • pașii de urmat pentru o migrare cu succes.

De ce trebuie să migrez site-ul?

O migrare poate fi necesară dacă serverul fizic sau sistemul de operare au ajuns la punctul în care nu mai sunt eficiente. În acest caz, aplicația sau site-ul web pot fi migrate către un server mai nou. Acesta va oferi resurse mai mari sau o rentabilitate mai bună a investiției. De asemenea, sunt situatii, în care clientul dorește mai mult control asupra serverului. Este nemulțumit de suportul primit sau are preocupări legate de securitate. 

Migrare site web fără probleme – 3 pași de urmat

Planificarea și executarea unei migrări de succes include o serie de pași. Aceștia trebuie urmați cu strictețe, pentru a evita eșecul, erorile sau timp în care site-ul nu funcționează. Din fericire, la fel ca multe alte companii de găzduire, și cyber_Folks oferă asistență și resurse în timpul migrării website-ului. Suntem un provider de hosting de încredere.

Fiecare etapă trebuie luată în considerare în timpul unei migrări pentru a avea succes. Migrarea unui website este un proces complex, nu e ceva tocmai usor, dar cu o planificare atentă poți depăși provocările.

Migrarea unui site web la o alta gazdă constă în:

  • mutarea fișierelor;
  • mutarea bazelor de date;
  • configurarea aplicației tale pentru a funcționa în noul mediu;
  • modificarea nameserverelor la registrar;

Planul

Înainte de a încerca să muți un singur bit sau octet de date, ai nevoie de un plan solid. Schițează zonele unde ar putea să existe dificultăți. Pe măsura ce începi migrarea, ar trebui să fii conștient ce responsabilităti ai.  

  • Pentru început, este important să desemnezi cine este responsabil pentru fiecare etapă a migrării. Astfel reduci riscul, ca un lucru să fie pierdut sau uitat și elimini confuziile și haosul în timpul migrării.  
  • Detaliază, în mod clar, cine se ocupă de crearea copiilor de rezerva. Cine decide ce date să transfere și cine va asigura transferul tututor datelor. Cine va controla schimbarea DNS-urilor, cine va testa datele migrate. Cine va configura aplicațiile și conexiunile sprijin pe serverul țintă.  
  • Apoi va trebui sa schițezi etapele de pe parcursul migrării. Acest lucru va ajuta pe toată lumea să înțeleagă, dacă lucrurile sunt sau nu pe drumul cel bun și ca sarcinile sa fie îndeplinite de cei responsabili.  

De asemenea, îți recomandăm cu tărie sa ai un backup, plus o copie de siguranță în afara site-ului. În caz de catastrofe să fii siguri ca munca ta este protejată.

Executarea

  • Transferul de date e prima sarcină, vei dori sa te concentrezi asupra datelor care trebuie neapărat transferate, deoarece chiar și cea mai mica linie de cod lipsă poate lăsa o aplicație sau un site web blocat. Procesul de copiere al conținutului, aplicațiilor și a bazelor de date de pe vechiul server pe cel nou este o funcție a lățimii de bandă și timpului.
  • Ai grijă ce sisteme de operare și documente trebuie să transferi pentru a asigura funcționarea pe noua ta infrastructura.
  • Sincronizează datele între servere pentru a nu se pierde nimic.

Testarea 

  • Bineînteles că vei dori să testezi rezultatele, odată ce migrarea a fost finalizată. Poate fi necesar să testezi site-ul web pe mai multe dispozitive si browsere, să testezi dacă aplicația ta funcționează corect din mai multe locații, să verifici dacă integrările și API-urile dintre sisteme funcționează corect și să te asiguri, că ppti face comenzi noi oricând.
  • Testarea cu succes nu înseamna ca ești sigur că totul va merge perfect de prima dată, ci înseamnă crearea unui proces, prin care descoperi probleme minore și le remediezi înainte ca traficul să fie trimis câtre noul server.

Migrare site web – rezumat

Ține minte, că scopul migrării este de a avea o infrastructură mai bună, actualizată și performanță pentru aplicațiile și site-ul tău web, nu de a avea motive de stres. Te vom ajuta să migrezi de la un server la altul, urmârind cu atenție procesul și creând planuri, pentru a ține cont de fiecare nevoie în parte. Cu siguranță îți dorrști o gazdă web, care să aiba infrastructura si expertiza în așa fel, încât sa te ajute sa te instalezi pe noul server. Daca nu ești sigur cum să faci transferul, lasă echipa noastră tehnică să se ocupe de tot procesul. Vom trata totul cu mare atenție, deoarece întelegem, că website-ul este important pentru tine. 

>
Adrian Chiruță
Scopul meu este de a oferi servicii perfecte pentru cei care doresc să își stabilească prezența online. Cred că este esențial ca experiența clientului să depășească așteptările și de aceea mă dedic să asigur că fiecare aspect al proiectului este executat la cel mai înalt standard.

Adaugă comentariul

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Cauți mai departe?