Alegerea adresei online a site-ului tău este o provocare destul de mare de care este conștientă fiecare persoană ce plănuiește să pună bazele unui business în mediul online. Nu mai puțin importantă este alegerea extensiei domeniului, care poate avea un impact semnificativ asupra succesului afacerii tale. Astăzi îți voi vorbi despre domeniul .eu. Distribuit de Comisia Europeană în anul 2005, domeniul .eu numără, la momentul actual, aproape 4 milioane de înregistrări.

Domeniul .eu este controlat de către organizația EURid în cadrul căreia intră furnizorii domeniilor naționale din Belgia, Cehia, Suedia și Italia. România se află pe locul 19 în ceea ce privește numărul anual de înregistrări al domeniului .eu. De ce este acesta tot mai popular? Pentru cine a fost creat?

Ce vei afla din acest articol?

  • Domeniul .eu este o alegere potrivită pentru tine?
  • Câte domenii .eu sunt înregistrate în România?
  • De ce merită să înregistrezi un domeniu .eu?

Potențialul domeniului .eu

Domeniul .ro, de exemplu, informează utilizatorii că pe respectiva pagină web vor găsi conținut numai în limba română. În schimb, domeniul .com are un caracter global și datorită acestui fapt, oferă posibilități mai mari de dezvoltare. În ceea ce privește domeniul .eu, situația este analogică. Tot mai des se aude despre marele potențial al acesteia. În acest momente, extensia .eu este recognoscibilă nu doar în Europa, ci în toată lumea. În plus, spre deosebire de extensia .com, multe domenii cu extensia .eu sunt încă disponibile pentru înregistrare. În concluzie – domeniul .eu este dedicat tuturor, care vor să ajungă la un număr mai mare de utilizatori, fără să fie limitați de granițele țării sale.

PENTRU CINE DOMENIUL .EU

  • Ești cetățean al oricărei țări membre a Uniunii Europene.
  • Ești persoană fizică care nu este cetățean, ci rezident.
  • Compania sau organizația ta are sediul pe terenul Uniunii Europene.

Popularitatea domeniului .eu

Conform ultimelor date furnizate de EURid pe site-ul lor, din ianuarie și până în martie 2023 au fost înregistrate 8 179 de domenii .eu, ceea ce dă un total de 3 710 443 de domenii active. În plus, domeniul .eu se află pe locul șase în clasamentul celor mai des înregistrate domenii în lume. Printre țările care înregistrează cel mai des domenii cu extensia .eu, România s-a clasat pe locul 19, imediat după Bulgaria, Estonia și Danemarca.

Domeniul .eu - afacerea ta mai aproape de Europa - reprezentarea graficăa creșterii.

Domeniul .eu – merită înregistrat?

Pentru că domeniul .eu este recognoscibil în toată lumea, alegerea acestuia pare a fi evidentă pentru companiile care plănuiesc să se dezvolte pe piețe europene, dar nu numai. Alegerea unui domeniu .eu este și un ajutor pentru străinii ce locuiesc în România. Mai ales pentru cei care nu cunosc limba română și folosesc serviciile companiilor românești. Spre deosebire de extensia .ro, pagina web cu extensia .eu sugerează utilizatorilor, în mod clar, că vor găsi pe aceasta conținut în limba engleză.

Companiilor care plănuiesc extinderea pe o anumită piață din Europa li se recomandă, de asemenea, alegerea domeniului .eu. Un aspect important care atrage atenția utilizatorilor este că domeniul .eu sublinează credibilitatea site-ului. În acest caz, proprietarul site-ului online este mereu o companie din Uniunea Europeană, ce respectă legile acesteia. În plus, extensia .eu este asociată de utilizatori cu inovație și o abordare nouă a business-ului. De ce mai merită să alegi domeniul .eu?

Popularitate

Domeniile cu extensia .eu au fost înregistrate de aproape 4 milioane de ori. Românii sunt pe locul 19 în ceea ce privește alegerea acesteia.

Exclusivitate

Domeniul .eu este considerat a fi mai prestigios decât, de ex., .net sau .org, și în același timp mult mai intuitiv.

Securitate

În timpul înregistrării domeniului .eu se activează sistemul de avertizare timpurie pentru prevenirea abuzurilor (APEWS).

Înregistrează domeniul tău .eu acum!

>
Bożena Irișec
Pasionată de e-commerce și tehnologii noi. Iubitoarea literaturii clasice și a istoriei aristocrației.

Adaugă comentariul

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Cauți mai departe?