Te apropii extrem de tare de finalul website-ului tău! Ai făcut setările necesare, ți-ai ales o temă potrivită pentru site-ul tău, ai început să și creezi conținut, dar acum trebuie să trecem la pașii finali pentru site-ul tău. 

Probabil ai auzit de conceptul de plugin WordPress, dar nu știi exact care ar fi potrivite pentru tine și site-ul tău web. Ce plugin WordPress îți trebuie pentru SEO, ce plugin WordPress vei instala pentru formulare de contact sau dacă vrei să îți transformi site-ul într-un magazin online. Articolul de astăzi are ca scop prezentarea unor pluginuri WordPress necesare pentru website-ul tău. 

All in One SEO 

Am menționat deja conceptul de SEO, deoarece optimizarea motoarelor de căutare e crucială pentru succesul site-ului tău web. Ai nevoie de o strategie de SEO foarte bine pusă la punct dacă vrei ca utilizatorii să te găsească cu ajutorul Google. 

Cu ajutorul acestui plugin, o să poți scrie meta-titluri și meta-descrieri pe placul Google pentru articolele tale, o să poți genera un sitemap XML care o să ajute roboțeii Google să te găsească și să te indexeze fără probleme sau să-ți conectezi site-ul web la Google Search Console.  

Folosind acest plugin, toate articolele tale vor fi găsite mult mai ușor de utilizatorii tăi, iar munca ta va fi înjumătățită.

OptinMonster 

Nicio strategie de marketing nu e completă fără partea de e-mail marketing în ea! Cu ajutorul acestui plugin WordPress – OptinMonster – poți convinge cât mai mulți oameni să se înscrie la newsletter-ul tău. Apoi, aceștia pot fi targetați cu diferite oferte pe e-mail – ai grijă totuși să nu exagerezi cu e-mailurile, deoarece nu vor fi privite prea bine de către utilizatori. 

De asemenea, cu ajutorul acestui plugin WordPress, vei putea seta și un e-mail de abandon al coșului, în cazul în care ai un magazin online și observi că vizitatorii tăi nu își finalizează cumpărăturile!

Memberpress 

Dacă ai un website pe care dorești să vinzi diferite subscripții sau cursuri, Memberpress te va ajuta să ascunzi conținutul până la o eventuală plată a serviciilor, să conectezi site-ul la diferite forme de plată autorizate (PayPal, Stripe). Astfel, acest plugin este perfect pentru persoanele care au cursuri online, deoarece îi va ajuta să își vândă cursurile într-un mod cât mai simplu! 

UpdraftPlus 

Orice site web are nevoie de backup pentru acele momente nefaste când parcă totul merge pe dos! Nu ai vrea să-ți pierzi site-ul web și tot ce ai lucrat la el, nu-i așa? Pluginul WordPress UpdraftPlus te va ajuta extrem de mult în această privință, deoarece îți va permite să faci backup pe un drive extern (Google Drive, OneDrive, etc.). Cu ajutorul UpdraftPlus nu vei pierde nimic din site-ul tău!

SearchWP 

Opțiunea de căutare este necesară pentru un magazin online sau un website mai mare, cu multe bloguri, deoarece permite utilizatorilor să își caute exact ce au nevoie pe site-ul respectiv. Un astfel de plugin WordPress va îmbunătăți considerabil experiența utilizatorilor tăi, deoarece indexează tot ce conține site-ul tău (PDF-uri, tabele custom, etc.)

SEMRush

Pluginul WordPress SEMRush este perfect pentru orice specialist digital marketing care are nevoie să-și optimizeze strategia și inițiativele de marketing! Cu ajutorul funcționalităților SEMRush, poți găsi cuvinte cheie pentru conținutul tău, poți să monitorizezi activitatea competiției și poți să fii mai atent la eforturile tale de marketing, per total!

LiveChat 

O altă funcționalitate crucială pentru site-ul tău web este introducerea unui chat live pe acesta. Astfel, dacă unul din clienții tăi are nevoie de un răspuns cât mai rapid, te poate contacta pe chat! Acest plugin WordPress, numit LiveChat, îți va face viața mult mai ușoară!

WooCommerce 

Vrei să-ți transformi site-ul web într-un magazin online? Există un plugin pentru asta – probabil cel mai cunoscut plugin WordPress. Acesta se numește WooCommerce și are ca scop transformarea oricărui site creat în WordPress într-un magazin online! 

Cu ajutorul WooCommerce, poți adăuga produse, crea colecții, îți poți seta modul în care arată aceste părți ale site-ului tău și de asemenea beneficiezi de funcționalități extrem de folositoare, pe care te lăsăm să le descoperi singur. De asemenea, poți opta pentru găzduirea noastră dedicată WooCommerce!

Monster Insights 

Detaliile despre utilizatorii tăi sunt cruciale atunci când vrei să vezi cum evoluează site-ul tău. MonsterInsights este pluginul WordPress ce te ajuta să îți conectezi site-ul la Google Analytics, pentru a vedea ce se întâmplă tot timpul! Accesează date despre canalalele de unde vin utilizatorii, paginile lor preferate, browserul de pe care accesează și alte detalii foarte importante!

WP Forms 

Formularele de contact sunt necesare pentru orice website, deoarece utilizatorii tăi vor dori să intre în contact cu tine din diferite motive. Cu ajutorul WPForms poți introduce această funcționalitate foarte ușor!

Care din aceste pluginuri crezi că sunt potrivite pentru site-ul tău? Spune-ne în comentarii aici sau pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn!

>
Adrian Chiruță
Scopul meu este de a oferi servicii perfecte pentru cei care doresc să își stabilească prezența online. Cred că este esențial ca experiența clientului să depășească așteptările și de aceea mă dedic să asigur că fiecare aspect al proiectului este executat la cel mai înalt standard.

Adaugă comentariul

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Cauți mai departe?