Domeniu excelent în 5 secunde
Domenii RO de la 6,49 €
În fiecare luni, beneficiezi de -72% la domeniile noi .eu înregistrate prin cyber_Folks folosind codul EU-72.
Înregistrare domeniu – de ce merită?
Caută domeniul rapid și confortabil – vei găsi numele dorit…cu viteza luminii.
Înregistrarea domeniului la noi înseamnă fiabilitate și rezistență sporită la atacuri.
Site audit gratuit pentru pagina www a domeniului, sub care vei lansa noua ta pagină.
Înregistrare domeniu – dar care?

Domeniile de Internet au astăzi, în total, un număr de 1000 de extensii posibile. În cele mai multe cazuri, pentru noi, românii, prima alegere va fi domeniul național .RO – așa cum sunt alte extensii naționale ale tuturor țărilor (așa-numitul ccTLD). Așadar, lista domeniilor este uriașă!


Ce domeniu merită să înregistrezi?
În general, cu cât numele domeniului este mai scurt, cu atât este mai ușor de memorat și de accesat de utilizatori. Uneori însă, un nume mai lung dar generic, va fi mai bun decât un nume propriu scurt, dar complicat și fără o semnificație aparte.
Lungimea medie a numelui domeniului în România este de aprox. 9 caractere – folosește informația aceasta ca pe un punct de referință, atunci când te gândești la numele tău.
Secvența acțiunilor recomandate pentru înregistrarea unui domeniu ca și brand al unei companii:
- Definește extensia.
- Găsește un nume de domeniu disponibil cu extensia dată.
- Asigură-te că numele este ușor de pronunțat în vorbire.
- Asigură-te că niciun concurent al tău nu a înregistrat un domeniu similar.
- Verifică dacă domeniul tău înregistrat nu încalcă drepturile unor persoane terțe pe paginile instituțiilor de brevete relevante.
- Înregistrează domeniul.
Înregistrare domenii – gândește-te la domeniu ca la numele companiei tale.
Din ce în ce mai des întâlnim clienți conștienți și responsabili, care tratează domeniul lor ca pe un brand și își dau seama de pericolele rezultate din practici necinstite și discutabile din punct de vedere moral, cum ar fi cybersquatting, typosquatting sau un atac holografic.
Pentru a veni în ajutorul clienților noștri, suntem prima companie de înregistrare domenii și de găzduire care, pe baza cercetărilor efectuate de Harvard, a pregătit un instrument specializat pentru identificarea pericolelor ce pândesc asupra unui nume de domeniu.

Înregistrare domeniu – întrebări frecvente (FAQ)
Conform RoTLD, rezervarea unui domeniu nu îți oferă posibilitatea instalării unor aplicații pe acesta sau creării de adrese e-mail – deci, domeniul nu este funcțional. Doar după înregistrarea domeniului poți profita de toate funcționalitățile pentru a-ți face brandul cât mai renumit.
În general, numele de domenii compuse, cu cratimă, sunt mult mai ușor de recunoscut în scris, dar mai inadecvate în vorbire. De asemenea, sunt mai dificil de tastat în mod spontan pe tastatură. De aceea, înregistrarea unui domeniu cu cratimă nu e ideală.
Îți recomandăm, mai degrabă, înregistrarea ambelor variante ale numelui domeniului. Înregistrarea unui nume cu cratimă, în situația în care varianta fără cratimă ar rămâne în posesia unui posibil concurent, poate duce la direcționarea neintenționată a traficului către concurent.
Dacă site-ul tău este în limba română, cea mai bună alegere va fi, desigur, extensia .RO. Aceasta sugerează, în mod clar, că tot conținutul de pe pagină va fi în limba română. Dacă, în schimb, plănuiești să-ți extinzi afacerea pe piețe internaționale, o alegere potrivită vor fi domeniile .COM și .EU.
Merită menționate aici și extensiile noilor domenii. Acestea pot oferi site-ului tău caracter modern, sugerând aria de activitate a afacerii tale. Printre aceste domenii poți găsi, de ex. .expert, .press, .club.
Aceste tipuri de extensii au apărut ca răspuns la multitudinea de nume de domenii deja înregistrate global, mai ales de tip .com și .net. Aceste domenii se bazează, de obicei, pe cuvinte în limba engleză, care sunt pozitiv interpretate de către persoanele tinere și active pe Internet.
Avantajul lor este, adesea, un preț mic de înregistrare în primul an și ușurința identificării unor nume interesante disponibile. Principalul dezavantaj este însă recognoscibilitatea scăzută în rândul persoanelor cu cunoștințe de limba engleză slabe și mai puțin active pe Internet. Din acest motiv, recomandăm aceste extensii doar atunci când destinatarii site-ului tău sunt tineri, bine educați și activi în mediul online.
Transferul domeniului reprezintă schimbarea registrarului de unde administrezi și reînnoiești domeniul. În ceea ce ne privește, putem transfera domeniile .RO gratuit în administrarea noastră, cu păstrarea valabilității curente.
În cazul altor extensii de domenii internaționale, transferul este contracost, taxă în care domeniul își prelungeste valabilitatea pe perioada dorită la momentul transferului.
Pentru oricare din situații, transferul de domeniu se realizează cu cheia de transfer registrar sau cod EPP, obținută de la registrarul curent. Criteriile de transfer ale domeniilor internaționale: să fie înregistrate mai mult de 60 de zile și să fie deblocate pentru transfer.
Pur și simplu introdu numele domeniului sau un cuvânt cheie în motorul nostru de căutare și vom verifica variantele disponibile în câteva secunde.
Domeniul îl adaugi în coșul de cumpărături, la fel cum se face într-un magazin online și urmezi procesul de finalizare comandă. Domeniul va fi înregistrat și activ doar după încasarea plății.
Domeniile generice sunt cele care conțin cuvinte dintr-un limbaj natural. Avantajul lor este asocierea de moment cu un subiect anume. Sunt ușor de scris. Din păcate, acestea îngreunează recunoașterea concurenței. Exemplu: gel-unghii.ro.
Domeniile bazate pe nume proprii sunt formate din cuvinte abstracte, deși fonetic sau grafic pot fi familiare. Acestea pot fi și cuvinte cunoscute, dar folosite în contexte neașteptate. De asemenea, sunt reprezentate și de prenume, locații geografice etc. Exemplu: emag.ro.
Aici trebuie să menționăm faptul că un domeniu nu poate fi „cumpărat” în realitate. Domeniul poate fi înregistrat, te poți abona la folosirea acestuia. Nu există niciun drept de proprietate în ceea ce privește domeniile, doar utilizarea numelui pe o perioadă prestabilită, de obicei de minim un an.
Prin urmare, domeniile sunt mai mult „închiriate” decât deținute. Chiar și așa, asta nu are o importanță deosebită – în acest interval le poți folosi așa cum dorești. În plus, domeniul achiziționat poate fi transferat (către un alt registrar) sau un alt server DNS.
Domeniul poate fi înregistrat prin intermediul unei firme de hosting, precum este a noastră. Cea mai bună alegere sunt companiile care sunt parteneri direcți ai RoTLD în cazul domeniilor .RO. Înregistrează domeniul tău folosind motorul nostru de căutare de mai sus.
Când vorbim de costul întreținerii domeniilor, trebuie să ții cont de prețul de înregistrare și cel de reînnoire în următorii ani. La noi, poți înregistra domeniul .ro începând cu 9,9 € + TVA/an. Prețurile pentru înregistrarea și reînnoirea anuală a tuturor domeniilor, pe care le oferim, pot fi găsite în lista de prețuri pentru domenii.
Domeniul (de ex. domeniu.ro) este o adresă unică pe Internet, pe care sunt disponibile serviciile tale (de ex. site-uri web, magazine online, servere ftp, servere de baze de date etc.). Domeniul pe care utilizatorul îl introduce în browser, prin așa-numitul sistem DNS, permite computerului să identifice adresa IP a dispozitivului, care gestionează resursele și serviciile potrivite.
Da, este posibilă. În acest caz, îți recomandăm ca în strategia ta marketing să folosești un nume de brand de bază. În cazul celorlalte domenii, poți seta redirecționări de tip 301 către domeniul pe care îl consideri cel mai important.